A DVSC a szlovák élvonalban legutóbb 5. helyen zárt MFK Zemplín Michalovce ellen játszott felkészülési mérkőzést a Nagyerdei Stadionban. A találkozót a jövő hét csütörtökön a Nagyerdei Stadionban rendezendő Kukesi elleni Európa-liga-selejtező főpróbájának is tekinthettük. Az edzőmeccset kihagyta Bódi Ádám, akinek kisebb sérülése van, mint ahogy Florence Bouolinak és Györgyi Arthurnak is – tájékoztatott a dvsc.hu.

Már a 3. percben gólt láthattak a szurkolók: Takács Tamást buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a sértett végezte el, és magabiztosan lőtt a hálóba (1-0). A 10. percben a kapufát találta el a szlovák csapat játékosa, utána azonban ismét a DVSC dominált, több lehetőség is adódott a hazaiak előtt. A 31. percben a vendégek is helyzetbe kerültek, ám Zofcak lövése a lécen csattant, majd egy próbálkozás nem sokkal kerülte el a bal kapufát. A 37. percben Szécsi 16 méterről, középről tisztán lőhetett, a Michalovce kapusa bravúrral védett. Két perccel később növelte előnyét a Loki: egy labdaszerzés után Tőzsér ugratta ki Takács Tamást, aki a jobbösszekötő helyéről lőtt a hosszúba (2-0). Szinte rögtön utána szépített az ellenfél, Kolesar a védőket megkerülve 12 méterről a bal sarokba rúgta a labdát (2-1).

Nagy mezőnyfölényben futballozott a szünet után a Loki, az 54. percben közel álltak a gólszerzéshez, Takács adott Tőzsérhez, akinek lövését hárította Matus. Egy percre rá Ferenczi bal oldali beadását Pávkovics csúsztatta a bal kapufa mellé. A 71. percben növelte előnyét a DVSC: Tőzsér passzát Szécsi váltotta gólra (3-1). A végeredményt az új igazolás Haruna Garba állította be, aki 15 méterről, középről vágta a hálóba a – szintén újonnan igazolt – Nikola Trujicstól kapott remek labdát (4-1).

DVSC – MFK Michalovce 4-1 (Takács 4. – 11-esből, 39., Szécsi 71., Garba 79. ill. Kolesar 41.)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Damásdi (Kuti 74.), Haris, Tőzsér, Varga K. (Trujics 46.) – Szécsi, Takács (Garba 62.)

Edzőmeccsek: Döntetlent játszott második csapatával a DVSC – Zsóri is betalált