Eseménydús nap a szerdai a Debreceni VSC életében, hiszen még a 11 órakor kezdődő felkészülési mérkőzés előtt eldőlt, hogy távozik a klubtól a rutinos kapus, Nagy Sándor, két korábbi játékos, Korhut Mihály és Sós Bence pedig hivatalosan is visszatért. Kondás Elemér csapata ezt követően a Nyíregyháza Spartacust fogadta a Nagyerdei Stadionban.

A nyíregyházi klubhonlap beszámolója szerint az első játékrész egyetlen találata a 17. percben esett, amikor is egy szöglet után Tischler lőtt a kapuba, 1-0.

A szünet után azonban még jobban rákapcsolt a DVSC és beindult a henger: az 50. percben Bárány a 16-oson belül egy jó csellel indult, és elhúzták a lábát, a megítélt büntetőt Sós értékesítette, 2-0. A 63. percben ismét Sós volt eredményes, jól ment el a jobb oldalon, majd 12 méterről a kapuba lőtt, 3-0.  A végeredmény a 85. percben alakult ki, ekkor Bárány kapott ajándékba egy labdát 13 méterre a kaputól, és a jobb alsó sarokba lőtt.

Felkészülési mérkőzés, Debrecen, Nagyerdei Stadiona

Debreceni VSC (NB II)–Nyíregyháza Spartacus (NB II) 4-0 (Tischler 17., Sós 50. – 11-esből, 63., Bárány 85.)

Debrecen 1. félidő : Zöldesi – Bényei B., Kinyik, Poór, Ferenczi – Bényei Á., Bódi, Bévárdi, Varga – Tischler, Bereczki.
2. félidő: Hrabina – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Korhut – Sós (Csősz 80.), Kundrák, Lakatos, Szabó, Pintér (Kerekes 80.) – Bárány.

Nyíregyháza: Fadgyas (Miski 60.) – Svedyuk (Gyurján 60.), Fodor (Papucsek 60.), Jánvári, Galambos – Farkas (Végső 60.), Kártik (Hamed 46.), Sinanovic, Ötvös – Kalocsai (Vasiljevic 46.), Hornyák (Papp 60.).

DVSC: A magyar válogatott védő és a 26 éves középpályás is visszatért – hivatalos