A kiindulási pont, hogy a DVSC listavezetőként és feljutásra biztos esélyes csapatként vágott neki a tavaszi szezonnak, és a rajtja is jól sikerült, hiszen legyőzte a Siófokot. A második fordulóban aztán jött egy váratlan vereség a Szolnoktól, de kívülről senki nem gondolhatott bajra, hiszen a Loki azt megelőzően augusztusban kapott ki, és miért is ne férhetne bele félévente egy vereség egy labdarúgó csapatnál?

Nos, kiderült, mégis van baj. A történéseket innen kövessük időrendben.


Február 6. szombat:

A Szolnok 2-1-re legyőzi a Debrecent.

Február 8. hétfő:

A csakfoci.hu úgy értesül, hogy a Loki öltözőjén belül feszültség van a csapat és Kondás Elemér között, a keret legtapasztaltabb, és legértékesebb játékosa, Dzsudzsák Balázs úgy érzi, hogy Kondással hosszú távon nem lehet sikeres a Loki. Állítólag Dzsudzsák ezt jelezte is a vezetőknek. A kialakult helyzetben a csapatkapitány, Bódi Ádám – aki Kondás Elemérhez ezer szállal kötődik -, úgy döntött, hogy inkább lemond a kapitányi posztról, ami az öltöző egyetértésével Dzsudzsák Balázs által kerül betöltésre.

Az öltözőben zajló események egy akkora városban, mint Debrecen, nem maradhattak titokban, hiszen a helyi potentátok mellett a nemzet rockzenekarának is fontos a Loki, és hát Dzsudzsák Balázs baráti köre sem kicsi, így villámgyorsan terjedni kezdtek a hírek. A csakfoci.hu több debreceni forrásból is úgy értesült, kapitányváltás történt, és Kondás Elemér sem élvezi már a csapat nagy részének a bizalmát, azaz gyakorlatilag az edző napjai meg vannak számlálva a kispadon.

Ezen információk alapján született meg cikkünk és került ki február 7-én a következő címmel:

Belső feszültségek a Lokinál, Dzsudzsák lett a megoldás – váltás fontos poszton

Február 9. kedd:

A DVSC játékosai a csapategységet szimbolizáló vidám öltözői szelfit készítettek, melyet a klub meg is osztott a hivatalos Instagram-oldalán, alatta a nyilvánvalóan a Csakfocinak szánt szöveggel: “Megmértük, tényleg nagy a feszültség a Loki öltözőjében”. A képen Kondás Elemér mondjuk nem szerepelt, de ennek ekkor talán kevesen tulajdonítottak jelentőséget.

Február 10. szerda:

A DVSC nyögvenyelősen továbbment a kupában a DEAC ellen, Dzsudzsák csereként állt be, Bódi végig a kispadon ült, így nem derülhetett ki, mi igaz a honlapunk által megszellőztetett CSK-váltás kapcsán.

Kőkemény kritika a Loki válogatottjától: “Töketlenkedtünk; kicsit erőlködésszaga van az egésznek”

Február 12. péntek:

A Loki hivatalos honlapján jelentette be, hogy Dzsudzsák Balázs az új csapatkapitány. A cikkben Tőzsér Dániel sportigazgató elmondta, hogy nagyon számítanak a válogatottsági rekorder tapasztalatára, szakmai és emberi kvalitásaira. Bódi Ádám is nyilatkozott, aki cáfolta, hogy a váltásnak bármilyen negatív felhangja lenne. “Semmi nézetkülönbség sincs a háttérben, tiszta fejjel a saját teljesítményemre és a csapat eredményes játékára szeretnék koncentrálni” – szögezte le Bódi Ádám.

Dzsudzsák is erős csapategységről beszélt és rendkívül bizakodó volt: “A Lokinál remek a hangulat az öltözőben és erős a csapategység. Úgy érzem, a válogatottban helytálltam csapatkapitányként, bízom benne, hogy a DVSC-nél is így történik majd.”

Ezen a ponton tehát annyit tudtunk, hogy a csakfoci.hu által négy nappal korábban jelzett váltás valóban megtörtént a csapatkapitányi poszton, de emögött – a hivatalos hírek sugallata alapján – nincs semmiféle feszültség, az öltöző egységes.

Február 13. szombat:

Több forrásból is úgy értesültünk, hogy függetlenül a következő bajnoki mérkőzés eredményétől a Gyirmót elleni találkozó másnapján a Loki vezetősége meneszti majd Kondás Elemért, és helyére Huszti Szabolcs érkezik. Az információ igen meredeknek tűnt, de annyi helyről erősítették meg egybehangzóan, hogy szerkesztőségünk közlésre érdemesnek tartotta, mégsem közöltük, mondván várjuk meg a Gyirmót elleni találkozót. Egyszerűen úgy gondoltuk, ha a Gyirmót ellen nyer a listavezető, akkor Kondás talán mégis a helyén marad.

Február 15. hétfő:

A Loki sima 2-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a Gyirmót ellen, a lefújással egyidőben pedig közzétettük az említett értesülésünkről szóló cikket: miszerint jó eséllyel Huszti Szabolcs érkezik, Kondás pedig távozik. A találkozó után Kondás Elemér újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a csapatkapitányi poszton bekövetkezett váltást felfújta a média: “Semmi különös nem történt, az csak egy dolog, hogy most ő viseli a csapatkapitányi karszalagot. Ádám úgy döntött, szeretne jobban a futballra koncentrálni, Balázs pedig eddig is tevékenyen kivette a részét a csapat életéből.”

A vezetőedző szavait nehéz minősíteni, hiszen még a legelvakultabb szurkoló sem tarthatja életképesnek azt a magyarázatot, hogy valaki azért mond le a csapatkapitányi pozícióról, mert szeretne a futballra koncentrálni, de tudjuk be ezeket a mondatokat a vereség, és a várható menesztés okozta rövidzárlatnak.

Február 16. kedd:

A DVSC sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Kondás Elemér helyett Huszti Szabolcs a csapat új vezetőedzője.

Ennyi a történet. A háttér a mi olvasatunkban egyszerű. A játékosok egy része nem érezte úgy, hogy Kondás Elemértől megkapja a csapat mindazt a mindennapokban és a mérkőzések során, ami szakmailag elvárható lenne egy NB I-re aspiráló klub vezetőedzőjétől. Az ellentétek a Szolnok elleni vereséget követően napvilágra kerültek az öltözőn belül. Dzsudzsák Balázsnak megvolt a karizmája ahhoz, hogy amikor mindenki az ő szavát leste, benyomásait közvetítse is a többiek felé.

A dolog abban a pillanatban eldőlt, csak idő kérdése volt, mikor jön el az a meccs, amikor Dzsudzsák karján lesz a szalag, és mikor jön el az a meccs, amikor már nem Kondás ül majd a padon. Nos, egyikre sem kellett, illetve kell sokat várni. A kérdés csak az, hogy ebben a rövid időben miért volt értelme önmagukat és a közvéleményt is áltatni a Loki vezetőinek, az öltöző tagjainak, a mostanra bukott vezetőedzőnek, miért nem sikerült őszintén, és legalább önmaguknak igazat mondva végigcsinálni ezt a kétségkívül nem könnyű pár napot.

Persze lehet, hogy továbbra is mindent rosszul érzékelünk, és parádés, feszültségtől teljesen mentes hangulatban zajlott le a jelenleg is listavezető(!) csapatnál a csapatkapitányi poszt és a teljes szakmai stáb öt napon belüli cseréje.