Mint ismeretes, a legutóbb Szombathelyen futballozó Jurij Habovda szerdán Debrecenbe szerződött. Az átigazolás miatt több Haladás-szurkoló is “kiakadt”, negatív jelzőkkel illette a jobb oldali védőt, mondván nem mondott igazat decemberben, amikor családi okokra hivatkozva kérte szerződése felbontását a zöld-fehéreknél.

Habovda decemberben így indokolta meg távozását a Hali honlapjának: “Mindenkinek, aki bármilyen formában a klubhoz kötődött, nagy köszönetet szeretnék mondani az elmúlt másfél évért, de édesapám halála miatt családom számára ez egy nehéz időszak – most haza kell mennem Ukrajnába.”

A 30 éves, korábban Balmazújvárosban is szerepelt játékos a csütörtöki szurkolói reakciók miatt most ismét szót kért és kapott a Haladás Facebook-oldalán:

Most utoljára ismét elmondom: azért távoztam a Haladástól, mert édesapám halála miatt közelebb akartam lenni egyedül maradt édesanyámhoz – üzente Habovda. – Szombathelytől Uzgorod 600, míg Debrecentől 120 kilométerre van. Ezért döntöttem így, hiszen ez jobb a családom számára.

Sokan voltak, akik nem szerettek engem és mindig Schimmer Szabolcs nevét kiabálták a lelátóról. Most, hogy visszajött Schimmer én pedig távoztam, megint velem foglalkoznak.

Én azonban mindig jó szívvel fogok emlékezni a Haladásban eltöltött időre és sok sikert kívánok a csapatnak! De kérem, hogy tiszteljenek engem és a családomat. Vannak tehát olyanok, akik nem tudják, hogy mi történt – ezért mondtam el most utoljára – tette hozzá a bekk.

A tavaly december 10-ig csapatunkat erősítő Yuriy Habovda ma Debrecenbe szerződött. Az átigazolás miatt több…

Közzétette: Szombathelyi Haladás – 2020. január 29., szerda