Mint ismeretes, Huszti Szabolcsék távozása után Jeremiás Gergő lett a DVSC megbízott vezetőedzője, mellette pedig az a Dombi Tibor ül majd a Loki kispadján, aki kis megszakításokkal 30 éve tartozik a klub kötelékébe. A debreceniek az MTK otthonában vívnak fontos bajnokit a hétvégén, ez előtt adott helyzetjelentést az egyelőre ideiglenesen előlépő klubikon.

Elég rossz passzban vagyunk, az lehet az esélyünk is, mert láttunk már ilyet, én is voltam, mint játékos is, és mint edző is olyan helyzetben, hogy amikor minden ellenünk szól, akkor jól jöttünk ki belőle, és nyilván volt fordítva is, amikor azt hittük, hogy a bab is hús, aztán nem úgy jöttek össze a dolgok. Az MTK-ban szintén nem szerepel valami jó, ugyanúgy, mint ahogy mi, két ponttal van előttünk, úgyhogy egy ki-ki meccset játszottunk.

Bár jelenleg eléggé faramuci a helyzet, hiszen az edzőpárosunk lemondott, és most az egész csapat most egy kicsit olyan összevissza van, de hát ahogy az előbb is elmondtam, ebből kijöhetünk akár jól is. Nyilván minden játékos más és más. Most ha bemegyünk és elmondunk valami szónoklatot az öltözőben, abból nem biztos, hogy lesz valami, mert valaki fölveszi ezt, valaki rá sem figyel. Úgyhogy itt meg kell mindenkinek találni mindenkinél a megfelelő hangnemet. Lehet, hogy valakit lehet ütni, lehet olyan, akivel szépen kell beszélni.

Amikor játékos voltam, volt, amikor azt igényeltem, hogy szépen beszéljen velem az edző, vagy azt, hogy megdorgáljanak, úgyhogy ez az egyik legnehezebb feladata az edzőnek, hogy megtalálja, hogy kivel hogy beszéljünk. És hát nekünk most már sok időnk nincs rá, de hát ez a feladatunk. Úgyhogy próbálja mindenki azt mondani, hogy felelősség nélkül próbáljuk ezt a két meccset lehozni, amivel megbíztak minket, de hát szerintem az lenne a legrosszabb, hogyha nem vállalnánk a felelősséget, most teljesen a mi felelősségünk a csapat, hogy ha kikapunk, akkor az is a mi felelősségünk, ha nyerünk, az is, és nem fogjuk itt bárki másra hárítani a felelősséget – fogalmazott az egykori debreceni, frankfurti és válogatott “csodafegyver”.