A Kukësi elleni Európa Liga-selejtező első felvonásán két gólt jegyző Varga Kevin elégedett volt a 3-0-s eredménnyel, hiszen az volt a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül húzzák be a győzelmet. A Debreceni VSC játékosa a 0-0-ra végződő első játékrésszel kapcsolatban elmondta, kicsit félénkebben kezdtek, egy picit talán meg is voltak illetődve.

– Ott volt egy szép kapufája az ellenfélnek, ha az bemegy, lehet máshogyan alakul a mérkőzés. Félidőben rendeztük a fejeket, mondta Bandi bá’ (Herczeg András vezetőedző – a szerk.), hogy menjünk egy kicsit rájuk, nézzük meg, hogy reagálnak. Úgy gondolom, ez be is jött. Nagyon fontos volt az első gól megszerzése, utána egy stabil játékot hozva tudtunk gólokat szerezni – folytatta a 23 éves játékos a DVSC hivatalos oldalának adott interjújában, majd kitért a duplájára is. – Csak azon gondolkoztam, hogy sikerüljön megszerezni a győzelmet, és próbáljuk ezt meg kapott gól nélkül, hogy jó esélyekkel menjünk jövő héten Albániába. Ez sikerült.

Az, hogy két góllal tudtam kivenni a részem, az nagyon nagy öröm számomra, hiszen támadó vagyok, a gólok, gólpasszok méltatják az embert, de a legfontosabb, hogy győztünk. 

Varga szerint egy masszív, jó játékosokból álló csapat volt az albán, ezt tudták a videózások alapján, és ezzel szembesültek is az első félidőben.

– Igazából nagyon nem ismertük őket, a videózás kevés, kicsit tapogatóztunk és meg is leptek minket. Percről percre bele kellett rázódnunk. Nem szeretnék százalékokba bocsátkozni, de nagyon nagy sansz van a kezünkben, mindenképp a továbbjutás a célunk, ez volt a mérkőzés előtt is. Nagyon jó eredményt szereztünk és Albániába is ezért utazunk – zárta a szélső.