Magyar Kupa, élő: Szeged – Fehérvár – kattints!

I. félidő:

Aktívan és gólratörően kezdtek a csapatok, figyelnie kellett mindkét védelemnek az első negyedórában. Lencse szinte azonnal gólt is szerezhetett volna a 2. percben, amikor is a hazaiak rutinos támadója befordult emberéről, majd 11 méterről, balról az oldalhálóba lőtt.

A DVTK-nak közben kényszerű cserét kellett végrehajtania Márkvárt sérülése miatt, de alapemberük kiesése annyira nem zavarta meg a vendégeket, akik egyre többször jutottak el a hazai kapuig. A 22. percben Prosser pöckölt bele egy röviden hazaadott labdára, amely végül Varga lábát is érintve pörgött szögletre.

A fiatal Orosz lövése és Korbély lövése sem volt veszélytelen aztán, de gól egyikből sem született, majd a 42. percben Ivanovski esett nagyot Varju mellett, 11-est reklamált, de a játékvezető – a visszajátszás alapján – helyesen továbbot intett.

II. félidő:

A fordulás után rákapcsolt az MTK és jöttek szinte sorra  a hazai helyzetek. A 47. percben Antal védte bravúrral Mezei 18 méteres lövését, majd öt percre rá Deutsch lőtt laposan, a DVTK kapusa viszont magához ölelte a labdát. Az 57. minutumban két nagy Lencse-helyzet is kimaradt: az előbbinél nem találta el jól a labdát, nem sokkal később azonban alig bombázott a bal felső sarok mellé-fölé, 16 méterről.

A 65. percben Katona remek csellel ment el, majd kapura tört, amikor Polgár beérte és meglökte. A szélső elesett, de Barna Gábor játékvezető nem fújta be a 11-est.

11-es gyanús eset és lesgól az MTK–DVTK kupameccsen

Nem született gól a rendes játékidőben az MTK Budapest és a Diósgyőri VTK (DVTK) kupameccsén, pedig a kék-fehérek kétszer is közel jártak a vezetéshez: előbb egy tizenegyesgyanús szituációban továbbot intett a játékvezető, majd egy lesgólt is elvettek a hazaiaktól.Jöhet a hosszabbítás: http://bit.ly/34MDDV5.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 3., kedd

A 71. percben Antal ezúttal egy megpattanó Schön-lövésre nyúlt vissza, góltól megvédve kapuját. Erre szinte azonnal jött a válasz: Hasani remek csellel ment el a jobb oldalon, majd visszagurított Ivanovskinak, akinek a lövésébe Fülöp vetődött bele önfeládozó módon.

És a hajrára is maradt egy-egy lehetőség: a 89. percben Mezei került kecsegtető lövőhelyzetbe, de kísérletét Antal – másodjára – hatástalanítani tudta, majd a lefújás előtt nem sokkal a csereként beállt Bacsa fejelt kevéssel a bal kapufa mellé. Jöhetett a hosszabbítás!

Hosszabbítás:

Kis híján azonnal előnybe került az MTK, Kanta 19 méteres szabadrúgása azonban kipattant a jobb oldali kapufáról. A jóval aktívabb hazaiak a 99. percben aztán – mondhatni megérdemelten – megszerezték a vezetést: az ugyancsak a padról beszállt Schön egy szép egyéni akció végén került ziccerbe és nem is hibázott, 11 méterről lőtt a kapuba (1-0).

Schön Szabolcs gólja a DVTK elleni kupameccsen

Az MTK Budapest jutott elsőként a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, miután a kék-fehérek hosszabbítás után, Schön Szabolcs góljával 1–0-ra legyőzték a Diósgyőri VTK (DVTK)-t.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 3., kedd

A Diósgyőr görcsösen próbált előre menni az egyenlítésért, de kevés veszélyt jelentett a kapura. Eközben az MTK veszélyes kontrákat vezetett, több lehetősége is volt a 2-0-hoz, de az eredmény már nem változott. A másodosztály listavezetője megérdemelten jutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.

Magyar Kupa, 8. forduló:

MTK Budapest (NB II) – Diósgyőr 1-0 (Schön 99.) – hosszabbítás után

Összeállítások és a meccs minden fontos mozzanata itt!