A miskolci születésű Tóth Borisz az előző évben az U17-es csapattal nyert bajnoki címet, nyártól pedig már az első csapattal készül, az ESMTK elleni kupameccsen 1-1-es állásnál beállva vette ki a részét a továbbjutásból – írja a dvtk.eu.

Tóth Borisz játékintelligenciája miatt a kombinatív játékra alkalmas, olyan középpályás, aki szó szerint játssza a focit. Az első csapattal csinálta végig a nyári felkészülést, volt időnk alaposan megismerni a felnőttek között is. Egy hete a Magyar Kupában tétmérkőzésen is bemutatkozott a DVTK első csapatában, és meghívót kapott az U17-es válogatottba. Ezen tapasztalatok alapján hoztuk meg azt a döntést, hogy profi szerződést adunk neki. Rengeteget fejlődött az utóbbi időben, de még több potenciál van benne, biztos vagyok benne, hogy sok örömet okoz még a szurkolóknak – mutatta be a fiatalt Tajti József sportigazgató.

Hat esztendős korom óta Diósgyőrben focizok, nem is lehetett más a célom, minthogy egyszer profi labdarúgóként segítsem a klubot. Nyár óta az első csapattaL készülök, nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a Magyar Kupában már becserélt Fernando Fernandez. Alig várom már, hogy ebben a csodálatos stadionban az ország legjobb szurkolótábora előtt bizonyíthassam be, hogy jól döntött a klubvezetés, amikor bizalmat szavaztak nekem. Nagyon fogok igyekezni – tette hozzá Tóth Borisz.