I. félidő

Kilenc percet kellett várni a mérkőzés egyetlen valamire való helyzetére: Tőzsér ívelt Könyves elé, aki azonban 12 méterről jócskán fölé durrantott. Egy perccel később a tüntetést ígérő, és betartó diósgyőri szurkolók is visszatértek a lelátókra, és ez jobb teljesítményre sarkalta a hazaiakat. Csakhogy a 33. percben foghatták a fejüket, hiszen nem mindennapi sérülést szenvedhetett majdnem Karan, miután Brkovic mentés közben véletlenül rálépett a lábára. Sokáig úgy tűnt cserére lesz szükség – Polgár Kristóf készült beállni -, de végül a szerb hátvéd folytatni tudta a játékot.

Vele kiegészülve a 38. percben megszerezte a vezetést a Diósgyőr: Márkvárt passzolt Hasanihoz, aki 19 méterről a jobb felső sarokba csavarta a labdát (1-0). A kapott gól után Varga lőtt kapura, de a gyenge lövését Antal fogta. Az első félidő lefújása előtt Tamás sérülése borzolta a kedélyeket, miután Könyves véletlenül rálépett a fejére, így 1-0-al mentek pihenni a felek.

A meccs minden fontos momentuma percről percre közvetítésünkben – kattints!

II. félidő

A fordulás után a Debrecen beszorította a Diósgyőrt, és a hazaiak térfelén is zajlott a játék, de nagyobb helyzetek nélkül zajlott a mérkőzés. Nem úgy, mint a 63. percben, amikor Tajti vállalkozott lövésre 23 méterről, ami megpattant, de Nagy védeni tudta a kísérletet.

A hátralévő szűk félórában mindkét csapat részéről ment az adok-kapok, villantak is a sárga lapok. A 83. percben kis híján eldönthette volna a mérkőzést DVTK: Kinyik labdavesztése után a csereként beálló Vernes passzolt Tajtihoz, de utóbbi csúnyán mellé lőtt. Hat perccel később még Szécsi esett el a tizenhatoson belül, de Iványi sípja néma maradt.

A hosszabbításban Mihajlovic ordító helyzetben hibázott, így maradt az 1-0-ás győzelem, amivel a Diósgyőr véget vetett a a bajnokságban tartó nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatának, amely augusztus 18 óta tartott.

DVTK – Debrecen 1-0 (Hasani 33.)

DVTK: Antal – Brkovic, Karan, Tamás M. – Shestakov, Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar – Hasani (Mihajlovic 72.), Bacsa (Vernes 81.)

Debrecen: Nagy – Kusnyír, Kinyik, Barna, Pávkovics – Varga (Avdijaj 65.), Haris, Tőzsér, Bódi – Takács (Jovanovic 77.), Könyves (Szécsi 55.)

Összefoglaló

Hasani bombája a DVSC ellen.

A csapat első szépen megszerkesztett támadására 38 percet kellett várnia a Diósgyőri VTK (DVTK) szurkolóinak, de megérte… Florent Hasani bődületesen nagy gólt vágott a Loki kapujába.Élőben az NB I. keleti rangadója: http://bit.ly/2DxBQJC.

Közzétette: M4Sport – 2018. november 10., szombat

Az NB I állása

NB I: Álomgóllal vezet a DVTK a Debrecen ellen – élő eredménykövetés