Mint ismeretes, a Diósgyőri VTK vezetőedzője, Fernando Fernández állítása szerint a Mezőkövesd “kémet” küldött a múlt pénteki edzésükre, ezért aztán a spanyol tréner inkább elárulta a megyei rivális elleni hétvégi kezdőcsapatát.

Nem vártam a mezőkövesdiektől, hogy kémet küldenek a pénteki edzésre, úgy gondoltam, nincs szükségük ilyen megoldásokra. Nekünk edzőknek jobban kellene tisztelni egymás munkáját. A kezdőcsapatot ezért már most elárulom, hogy könnyebb legyen felkészülni ellenünk: Danilović – Shestakov, Ndzoumou, Karan, Vági – Tóth Barnabás, Márkvárt – Ternován, Korbély, Tajti – Prosser – nyilatkozta Fernando a szűk egy héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján.

Mezőkövesden cáfolták, hogy megfigyelőt küldtek volna a piros-fehérekhez és az 1910.hu diósgyőri szurkolói portál cikke szerint ki is derült, hogy semmiféle “kém” nem járt a DVTK-nál.

“Már szombat este (!) lehetett ugyanis tudni, hogy a titokzatos kövesdi kém nem más, mint egy egyszerű Diósgyőr-szurkoló, aki talán Zsóry-fürdőn se járt még, az edzésre kilátogatva is csak egy ismerősével diskurált telefonján a jövőheti munkahelyi beosztásról – és ha már ott volt, miért ne készítene néhány fotót is” – írja a portál, amely aztán egy podcast-felvételen meg is szólaltatta a kémnek nézett DVTK-drukkert, Juhász Antalt.