Mint arról beszámoltunk, a Diósgyőr – ha nem is könnyedén, de – 2-0-ra legyőzte a másodosztályú Zalaegerszeget, így a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutott.

Így értékelte a zalai találkozót a két vezetőedző az M4 Sportnak:

Dobos Barna (ZTE):Sajnálom, hogy nem tudtunk továbbjutni. Gratulálok az ellenfélnek, kihasználták a hibáinkat. A második félidőben nagyon sok helyzetünk volt, ezeket értékesítenünk kellett volna ahhoz, hogy tovább tudjunk jutni. Dolgozunk ezen tovább, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő. Mivel nem a legjobb összeállításban játszott egyik csapat sem, talán nem lehet jó erőpróbának nevezni a mérkőzést. Egy jó Magyar Kupa-meccs volt, amelyen sajnos most alulmaradtunk. 

Fernando Fernández (DVTK):A pozitívumok maradnak meg a mérkőzésből.

Azért jöttünk ide, hogy továbbjussunk és bár sokat változtatást eszközöltünk a csapatban, a játékosok – különösen az első félidőben – jó teljesítményt nyújtottak, a keret megmutatta az erősségét. A második játékrész már nem volt a legjobb, de a legfontosabb a továbbjutás volt ma. A szünet után nem álltunk vissza, csak nem működtek azok a dolgok, amik az első félidőben igen.

A két sorozat, a bajnokság és a kupa nyilván más, de a célunk az volt, hogy a rossz sorozatunk megszakadjon. Egy erős Zalaegerszeget tudtunk legyőzni, gratulálok nekik is a jó meccshez. Nyilván jót tesz egy ilyen siker a játékosok lelkének is egy ilyen nehéz széria után, most a munkára és a Puskás elleni meccsre kell koncentrálnunk. Már a szezon előtt is elmondtam, hogy ez egy nehéz idény lesz, a bizonyítványt pedig a végén kell majd kiosztani. 


Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért:

ZTE – Diósgyőr 0-2 (Nagy T. 44., Hasani 79.)

DVTK: Rados – Polgár, Brkovic, Tamás – Nagy T., Márkvárt, Mazalović, Szabó B., Juhar – Hasani, Vernes

Cserék: Pápai, Eperjesi, Karan, Tajti M., Tóth Bo., Bacsa, Mihajlovic