Bátran kezdett és uralta is a játékot egy ideig a másodosztályú ZTE, de kaput eltaláló lövésig nem jutott az első játékrészben. A talán vezetőedzője, Fernando Fernández állásáért is játszó (sajtóhírek szerint a hétvégi bajnoki vereség után közel került a menesztéshez a spanyol) DVTK nehezebben lendült játékba (bár a 10. percben így is akadt egy gólhelyzete), de végül elkapta a fonalat és a vezetést is megszerezte.

A 44. percben Juhar kapásból lőtt balról, kiszorított helyzetből, amit Szemerédi még bravúrral védett, azonban a hosszún érkezett Nagy Tibor, aki még élesebb szögből már az üres kapuba talált (0-1).

A fordulás után megint a ZTE dominált és ez egyre inkább megmutatkozott a helyzetekben is. Popin kétszer is betalálhatott volna akár, de a helyére beállt Novák, illetve Madarász lábában is benne maradt a gól, Rados többször is jól avatkozott játékba.

A 79. percben aztán eldöntötte a továbbjutás kérdését a DVTK: a bizonytalankodó zalai védelem asszisztálása mellett Hasani vágta a labdát a kapuba 11 méterről (0-2).

Fernando: “Nem álltunk vissza, csak nem működtek a dolgok” – erős Diósgyőrről is beszélt

Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért:

ZTE – Diósgyőr 0-2 (Nagy T. 44., Hasani 79.)

DVTK: Rados – Polgár, Brkovic, Tamás – Nagy T., Márkvárt, Mazalović, Szabó B., Juhar – Hasani, Vernes

Cserék: Pápai, Eperjesi, Karan, Tajti M., Tóth Bo., Bacsa, Mihajlovic