Mint ismert, augusztus végén a Mezőkövesd elleni háromgólos hazai vereség után jelentette be a DVTK szervezett szurkolói csoportja, hogy határozatlan időre felfüggesztenek minden lelátói tevékenységet, ahogyan írták, nem asszisztálnak tovább “a vezetőség által profi munkának nevezett szerencsétlen ámokfutáshoz.”

A diósgyőri drukkerek ezúttal újabb közleményt adtak ki, melyben jelezték,

hogy szombaton a Kisvárda elleni bajnoki mérkőzésen a tábor ott lesz a lelátón,

miután az egyeztetések során a klub bizonyította számukra, hogy igenis fontos mind a vezetésnek, mind a csapatnak, hogy ott legyenek a lelátón, és minden kérésükhöz konstruktívan álltak hozzá.

Íme a szervezett szurkolói csoportok teljes közleménye.

Tisztelt szurkolótársak!

A múlt hét végén információt kaptatok azzal kapcsolatban, hogy zajlik az egyeztetés a klub és a szervezett csoportok között az esetleges visszatérésről. A döntés megszületett. Szombaton a Kisvárda elleni bajnoki mérkőzésen a tábor ott lesz a lelátón, ezért arra kérünk mindenkit, aki a bojkottot távolmaradásával támogatta, hogy jöjjön el a mérkőzésre, mert együtt vagyunk erősek!

A klub a megbeszélésen bizonyította számunkra, hogy igenis fontos mind a klubvezetésnek, mind a csapatnak, hogy ott legyünk a lelátón, és minden kérésünkhöz konstruktívan álltak hozzá. Úgy érezzük, hogy olyan dolgokban sikerül előrelépést elérnünk, amelyekkel kapcsolatban jó ideje csak egy helyben topogtunk. Egyik legfontosabb felvetésünk volt a büfé és a szurkolói kocsma megreformálása, mert ezzel kapcsolatban nagyon sok panasz érkezett a szurkolótársaktól. Megtörtént a találkozó az üzemeltető és a képviselőink között, és a kéréseink kapcsán sikerült előre lépni. A közeljövőben a szurkolói kocsma a szurkolók igényei alapján átalakul, és azt reméljük, hogy végre igazi otthonunk lehet majd. Az 500 forintos árazás nem változik, viszont a jövében ezért magasabb minőséget és esetenként több terméket kapunk. Visszatérhet Lulu bácsi is, hiszen sokaknak hiányzik.

Régóta problémánk egy megfelelő capoállás hiánya a szektorunkban. Ennek a tervezése és a kivitelezése folyamatban van, és reméljük, hogy hamarosan birtok vehetjük majd.

A klubbal közösen kidolgozunk egy új jegytípust, amelynek célja, hogy bővítsük az aktív szurkolók számát. Ez a kedvezményes „ultrajegy” kizárólag a H és G szektorokba lesz váltható, és feltétele lesz a 90 perces szurkolás. Részleteket később tudunk ezzel kapcsolatban közölni, mert a szabályozást úgy kell alakítani, hogy visszaélni ne lehessen a kedvezménnyel, hiszen az a célunk, hogy növeljük a létszámot.

Az egész megbeszélés alatt azt éreztük, hogy mindannyiunk célja közös; nem az önös érdekek győzelme a fontos egyik fél számára sem, hanem az, hogy a diósgyőri család nyerjen. Ehhez pedig mindenkire szükség van, ránk is. A játék javult, és győzelmet is arattunk a hétvégén. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek együtt.

Ez a megbeszélés nem az utolsó volt. A jövőben rendszeresen fogunk találkozni a klub vezetőivel, és azon fogunk munkálkodni, hogy ebben a nagy családban mindenki jól érezze magát.

Nehéz hetek állnak mögöttünk, hiszen a lelátó nélkül nem teljes az életünk. De hétvégén visszatérünk mi is, és erre kérünk mindenkit. Legyen a stadion újra diósgyőri pokol, ahol megremeg az ellenfelek lába! Hajrá DIÓSGYŐR!