A Diósgyőri VTK ötödik forduló után kinevezett vezetőedzője, Feczkó Tamás volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége, ahol a tréner beszélt arról, milyen változtatásokat hozott a csapat játékában a Fernando-éra után és a Kaposvár elleni három pont fontossága is szóba került.

A 42 éves szakember az interjú elején megjegyezte, hogy kinevezésekor fontosnak tartotta a keret megerősítését, mert e nélkül a bennmaradást érő 10. hely megszerzése is “meleg lett volna”.

– A hiányposztokat láttuk, tudtuk, hova szeretnénk igazolni, Benczés Miklós sportigazgatóval nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy az adott lehetőségekhez mérten a lehető legjobb játékosok kerüljenek ide. Stabilizáltuk a védekezést, mert nagyon sok gólt kapott a DVTK, az első öt fordulóban ugyanúgy 12 gólt kapott, mint az azt követő 11 fordulóban az én irányításom alatt. Feljebb toltuk a védelmi zónánkat, a cél pedig az volt, hogy minél gyorsabban eljussunk az ellenfél kapujához és minden támadást lövéssel fejezzünk be, a gyors átmenet volt a kulcs, amit kitaláltunk.

Ezt a játékrendszert nem azért találtuk ki, mert ezt szeretjük, hanem mert az adott játékoskeret ezt tette lehetővé

– folytatta Feczkó, majd kitért a Diósgyőr-drukkerekre is. – Ami nagyon fontos, hogy az országnak nincs olyan szeglete, ahol ne hazai pályán játszanánk, Zalaegerszegre is több mint 300 szurkolónk kísért el, Diósgyőrben pedig olyan hangulat van, ahová szeretnek járni az ellenfél játékosai is, mert magyar pályán nagyon ritka. Az elvárás, hogy a stáb és a játékosok mindent megtesznek annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a pályát és lássák, hogy a az utolsó másodpercig küzdünk. Ha mellett még focizunk, gólokat szerzünk és nyerünk, az csak pluszt ad a közönségnek.

A DVTK a következő fordulóban a sereghajtó Kaposvárt fogadja hazai pályán, így a zalaegerszegi győzelem után könnyen lehet, hogy újfent három ponttal gazdagodik a miskolci együttes.

– Ha ezt a mérkőzést is sikerül megnyernünk, akkor eltávolodunk a kiesőzónától és arról kell beszélni, amiről ideérkezésemkor egyeztettem a tulajdonos úrral, hogy egy stabil középcsapat válhat a Diósgyőrből. Ha meglesz a három pont a Kaposvár ellen, akkor bejelentkeztünk ezekre a pozíciókra – zárta a vezetőedző.

Diósgyőr: „Ez a legnehezebb a magyar edzői szakmában” – interjú Feczkó Tamással az önbizalomhiányos játékosokról és a külföldi szakemberekről