Bódog Tamás hamar megkedveltette magát a diósgyőri szurkolókkal, hiszen ahogy szokták jellemezni: egyenes, nyílt, szókimondó és vérprofi. Csapatával jelenleg a hatodik helyen telelnek az NB I-ben, azonban a 47 éves vezetőedző korábban a Miskolc Televízióban elmondta, hogy a Diósgyőr középszerű csapat lesz, kiesési gondokkal.

Hiába dominálunk kilencven percen át, ha ezt nem tudjuk eredményességbe fordítani, könnyen a tabella végén találhatjuk magunkat. Jó lenne, ha minden poszton lenne konkurencia, mert így emelkedhetne a nívó és növekedne a teljesítmény. A beszélgetésünk pillanatában az a helyzet, hogy középszerű csapat vagyunk.

– kezdte a szakember a dvtk.eu-nak, majd elárulta, mi motiválja egy ilyen együttesnél.

Nekem a szürkeség a halálom! Számomra értékelhetetlen, ha a hatodik és tizedik hely között lavírozhatunk. Hála Istennek a tulajdonos a szívén viseli a sorsunkat, és a támogatásával lehetőségünk van már most télen a keret megerősítésére, megteremti a feltételeket ahhoz, hogy jó csapatot építsünk.

Bódog a keretből csak egyetlen játékost nevez luxusbonbonnak, mint korábban Pep Guardiola az argentin zsenit, Lionel Messit.

Ugrai Roland hatalmas egyénisége a Diósgyőrnek. Kitűnik a csapatból, magyar viszonylatban kiemelkedő a teljesítménye, gólokat rúg, válogatott. De itt ismét előkerül a csapat fontossága, hiszen mindehhez kell másik tíz játékos. A csapat nélkül nem tudna ilyen szinten focizni.

Bódognak szemet szúrt amikor hazajött, hogy a játékosok zöme dagi volt. A futballisták alakjáról a honlapunknak adott hosszabb interjúban helyretette a kijelentését. Mostanra viszont hozzátette, hogy az újévi kezdéskor, aki két kiló bejglivel a pocakjában jön edzésre, annak büntetést kell fizetnie, mivel nem szeretné, ha a megkezdett munka kárba veszne.

A Ferencváros legendája, Varga Zoltán életrajzi könyvében sokat írt arról, hogy mennyire elkeseríti a magyar labdarúgást körülvevő közeg. Hozzá hasonlóan Bódog is Németországból tért haza, aki hasonlóan látja a körülményeket itthon.

– Pontosan látom, hogy vannak kiskirályok a sportban, akik visszaélnek a hatalmukkal, vagy túl sokat képzelnek magukról. De én szeretek itt dolgozni Magyarországon, jó nekem itthon. Inkább azokkal foglalkozom, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak. Azért jöttem ide, mert komolyabb eredményeket szeretnék elérni. Ahhoz, hogy a Bundesligában dolgozhassak majd, edzőként valamit el kell érnem itthon – mondta a szakvezető, aki a csapatával az Európa Liga csoportkört célozná meg és akkor majd vélhetően külföldön is felfigyelnek rá.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el!

Bódog: Tudok azért hatalmas gyökér is lenni, de a játékosoknak sem kell a hátam mögött suttogniuk – őszintén a diósgyőri időszakról