Olaszországban nevelkedett albán válogatott balhátvédet igazolt a DVTK. A 27 éves olasz és albán állampolgársággal is rendelkező Hysen Memolla a hét elején átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, majd aláírta a szerződését a borsodiakkal, és a felkészülést január 3-án már új csapatával kezdi meg.

Nagyon örülök, hogy részese lehetek a DVTK-családnak – mondta Memolla a dvtk.eu-nak. – Ígérem, hogy a legjobb tudásom szerint fogom majd segíteni a klubot, hogy elérje a kitűzött céljait. A vasárnapi szezonzáró mérkőzést a lelátóról szurkoltam végig, csodálatos ez a stadion, fantasztikus a szurkolótábor. Bízom benne, hogy sok boldog pillanatot élünk majd át együtt.

Nagyon örülök, hogy Hysen Memolla hozzánk szerződött, hiszen személyében védelem bal oldalára egy olyan játékost tudtunk igazolni, aki nagyon agresszív, igazi párharckereső játékos és hatékonyan tudja támogatni a szélen a támadásokat – nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Olasz és albán állampolgársággal is rendelkezik és már háromszoros albán válogatottnak mondhatja magát.

Leigazolása előtt a teljesítményét nem csak a videó elemzések alapján térképeztük fel, hanem sikerült egyéb információkat is begyűjteni róla, hiszen a Hajduk Splitben játékostársa volt Mirko Ivanovski és Futács Márkó is.

A Finnországban mutatott játékával kapcsolatban pedig Árki Gábor volt a segítségünkre, aki korábban játszott ott, és a kapcsolatai révén utána tudtunk érdeklődni. Mindenki megerősítette azokat az információkat, amik a videók alapján megfogalmazódtak bennünk is. Mindenképpen erősítés lesz a számunkra – tette hozzá.

A 187 centiméter magas Memolla korábban a szlovén és a horvát élvonalban, illetve a Serie B-ben is szerepelt, legutóbb pedig a finn KPV játékosa volt. Az itteni bajnokság befejezése után szabaddá vált, és tavasszal már a DVTK mezében lép majd pályára. A bekk 3-szoros albán válogatottnak mondhatja magát, legutóbb 2018 márciusábasn lépett pályára címeres mezben, de idén ősszel a Törökország, az Andorra és a Franciaország elleni találkozók során is a keret tagja volt.