Szombaton 14:30-kor lejátszotta második felkészülési mérkőzését az elmúlt időszakban jelentős átalakuláson áteső Diósgyőr, amely ezúttal a Mezőkövesd ellen lépett pályára.

Pintér Attila együttese már az 5. percben megszerezte a vezetést: egy hosszú indítást Jurina egyből kapura lőtt, a labda a jobb oldali kapufáról került a gólvonal mögé. Tíz perccel később megduplázta előnyét a Mezőkövesd, Cseri centerezése után a hosszún Jurina emelkedett a legmagasabbra, és a kapu bal oldalába fejelt – derül ki a dvtk.eu közvetítéséből.

A második félidőben őrületes hajrát mutatott be a Diósgyőr, amely az utolsó percekben megfordította az állást. A 84. percben Szeles rántotta le Ivanovskit a tizenhatoson belül, amiért megkapta a második sárga lapját, így kiállította a játékvezető, a megítélt büntetőt a sértett lőtte a hálóba. Három perccel később egyenlítettek a hazaiak, Shestakov jobb oldali beadását Molnár csúsztatta a jobb oldali kapufa mellé.

A 90. percben újabb tizenegyest kapott a Diósgyőr, amit Grozav félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt, ezzel Zoran Zekic tanítványai győzelemmel zárták a téli felkészülést.

Felkészülési mérkőzés, DVTK Stadion – zárt kapuk mögött

DVTK-Mezőkövesd 3-2 (Ivanovski 84. – 11-esből, Molnár 87., Grozav 90. – 11-esből, ill. Jurina 5., 15.) – kiállítva: Szeles 84. (Mezők9vesd)

DVTK I. félidő: Antal – Grgić, Milović, Soldo, Pikk – Márkvárt, Zivulic – Hasani, Rui Pedro, Grozav – Drazic
DVTK II. félidő: Malenica – Shestakov, Karan, Hegedűs, Marin – Max, Iszlai – Korbély (Molnár 72.), Grozav, Suljic – Ivanovski

Mezőkövesd: Szappanos (Aleksic, 67.) – Eperjesi (Farkas D. 67.), Nesterov (Szeles – a szünetben), Katanec (Margvelashvili 67.), Vadnai (Vajda S. 59.) – Berecz Zs. (Karnitski 62.), Martic (Meskhi 59.), Cseri (Nagy D. 54.) – Vutov (Chrien 54.), Jurina (Kavtaradze 54.), Beširovic (Bencze M. 67)

NB I: A Diósgyőr már nyolcnál jár, zsákbamacska a Zeténél – megmondjuk a “tutit” az eddigi igazolásokról