A modern futballban tartja magát a vélekedés, hogy egy bajnokságot legkönnyebb az átigazolási időszakban megnyerni, és ugyanott lehet legegyszerűbben el is veszíteni. Ugyanez igaz nyilván a kiesés és bentmaradás kérdésére is. A csakfoci.hu mostantól rendhagyó tabellát vezet arról, hogy miként áll ez a furcsa holtszezonbeli küzdelem a csapatok között.

A táblázat/erősorrend persze csak a bajnoki rajtig él majd, onnan a feje tetejére is fordulhat, amikor kiderül, hogy egy papíron jónak tűnő igazolás “besül”, vagy egy most értéktelenebbnek tűnő aláírás mégis aranyat ér. Tabellánkat minden átigazolási hír után frissítjük majd.

Hogyan osztályozunk?

A pontozás módja a következő: minden igazolást 0 és 5 pont között értékelünk, a következő paraméterek szerint:

0: Ezt ki, és hogy találta ki?

1: Meglepő húzás, ennél azért vannak jobb opciók a piacon. A létszámnak mindenesetre jót tesz…

2: Talán bejöhet, de több a kockázat, mint a most látható nyereség.

2.5: Ez a jövő igazolása inkább, de van benne ráció

3: Mi is leigazoltuk volna, hozzátesz a jelenlegi brigádhoz

3.5: Külföldi válogatott, elvileg erősítést kell jelentsen

4: Mindenképpen erősítés, a vetélytársak sápadhatnak

5: Gratulálunk, és nem is értjük, hogy sikerült megszerezni!

Ezek után nézzük az NB I-es csapatok átigazolási  eddigi bejelentett igazolásait: (a klubokat ABC-sorrendbe rendeztük):

Az átigazolási tabella jelenlegi állása:

1. DVTK 14.5 pont (átlag játékosokra osztva: 2.9 pont)

2. Kisvárda 9 pont (átlag játékosokra osztva: 3 pont)

3. MTK 6.5 pont (átlag játékosokra osztva 3.25 pont)

4. Ferencváros 5 pont (átlag játékosokra osztva 2.5 pont)

Mezőkövesd 5 pont (átlag játékosokra osztva 2.5 pont)

MOL Fehérvár 5 pont (átlag játékosokra osztva 2.5 pont)

5. Bp. Honvéd 3 pont

6. ZTE 3 pont (átlag játékosokra osztva 1.5 pont)

7. Puskás Akadémia 2.5 pont


Bp. Honvéd

Bőle Lukács 3 – Bár az őszt kihagyta, de a ZTE tavalyi bentmaradásához sokat hozzátett, azaz bizonyította, hogy képes dobni egy csapaton.

DVTK

Goran Milović (NK Olimpija 3 – Komoly tapasztalattal bíró, harcedzett játékos, aki folyamatosan játszik csapataiban. Segítségére lehet a vészhelyzetben lévő DVTK-nak.

Marko Malenica (NK Osijek) – 3 Egy ideje nincs meccse, de ez kapusként gyakran benne van. Korábban viszont nemzetközi szinten is komolyan letette a névjegyét.

Artur Pikk (KuPS) 3.5 – Észt válogatott, folyamatosan játékban van, a DVTK bal oldalán versenyhelyzetet biztosan teremt.

Diego Zivulic (Slask Wroclaw) 3 – Jobb csapatból és talán jobb bajnokságból is érkezik, állandó kezdő volt, így nagy eséllyel Diósgyőrben is meghatározó lehet.

Alen Grgic (NK Osijek) 2 – A DVTK ötödik téli igazolása a védelem és a középpálya jobb oldalán is bevethető, azaz nem csak egy poszton jelenthet erősítést a borsodiaknak. Ugyanakkor sem az őszi szezonban (4 meccs/1 gól), sem az előző idényben nem kapott igazán sok lehetőséget az eszékieknél, így kérdés, mennyire lesz „éles” és azonnal bevethető.

Ferencváros

Gera Dániel (MTK Budapest) – 2.5 A magyar mezőny egyik legjobb mentalitású támadója, aki végre kijött a sérüléshullámból, ha lesz türelme, és iránta is lesz türelem beválhat.

Katona Máté (MTK Budapest) – 2.5 Talán a legsokoldalúbb fiatal magyar játékos, akiről sokat elmond, hogy sérülten is megvette a Fradi, Ő tényleg a jövő igazolása lehet.

Kisvárda

Janisz Karabeljov (Slavia Szófia) 3.5 – Bolgár válogatott, ami akkor is minőséget mutat, ha éppen mostanában nem is megy nekik annyira.

Ötvös Bence (Nyíregyháza) 2.5 – Az NB II-ben remek meccsei voltak, valószínű mások is szívesen látták volna, így a várdaiak valószínű hamarabb ébredtek a vetélytársaknál.

Matheus Leoni (Arda Kardzhali) 3 – Már nem fiatal, de pár jó éve még lehet, folyamatosan kezdőként játszott az elmúlt években.

Mezőkövesd

Martin Chrien (Benfica B) 2 – Ugyan van 19 perce a Benficában, de jobbára a második csapatban játszott, néha ott sem. Lutrinak tűnik.

Nodar Kavtaradze (Dinamo Tbilisi) 3 – Gólerős középpályás, pont olyan, mint amilyet minden edző keres, játékban is van. Mindenki bevállalta volna, főleg ingyen.

MOL Fehérvár

Dárdai Palkó (Hertha) 2.5 – Sokakat meglepett a kis Dárdai “hazatérése”, jó hírét bizonyíthatja, ha rendszeres lehetőséget kap majd.

Tordai Árpád (FC Viitorul-kölcsönbe) 2.5 – Kiegészítő ember volt eddigi csapatában is, de az a kategória, aki megfelelő pótlást jelenthet vészhelyzetben.

MTK

Varga Roland (Ferencváros) – 3 Nem az MTK modellt erősíti, de visszatért oda, ahonnan indult, tele motivációval, Eb-keretbe akar kerülni, dobhat egy komoly tavaszi szezont.

Nikolai Alho (HJK) 3.5 – Komoly nemzetközi tapasztalat, válogatottban és nemzetközi kupákban, még jó korban is van. Vezéregyéniség, hiszen csapatkapitány volt a finn rekordbajnoknál, és szabadon igazolható is volt.

Puskás Akadémia

Kártik Bálint (Nyíregyháza) 2.5 – Láthatóan hosszabb távú befektetésről van szó, hiszen egyből tovább is passzolták Csákvárra kölcsön.

ZTE

Futács Márkó (MOL Fehérvár) 2 – Normális esetben szinte bármelyik csapatnak erősítést jelentene a remek felépítésű magyar támadó. De mivel legutóbb júniusban, épp a ZTE ellen játszhatott az NB I-ben, azóta pedig parkolópályára került és az NB III-as fehérvári csapatban is csak kétszer léphetett pályára, Futács egyelőre picit zsákbamacska-igazolásnak tűnik. Ezért is köthetett vele szerződést egyelőre csak az idény végéig a zalai gárda.

Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd) 1 – Ősszel egy percet sem játszott, az utolsó érvényes 90 perce márciusi

Budapestre utazik a Fradi kiszemeltje, egy magyar tehetség is szerződést kapott a DVTK-nál – hazai átigazolási hírek