A csakfoci.hu kedden elsőként számolt be arról, hogy az újonc Budafoknál folytathatja pályafutását a MOL Fehérvár FC Puskás-díjas támadója, Zsóri Dániel. Szerda délelőtt a Vidi hivatalosan is megerősítette információnkat.

– Klubunk engedélyével Budafokon edz a MOL Fehérvár FC fiatal támadója, Zsóri Dániel. Játékosunk az átigazolási időszak kezdetekor kölcsönben távozik majd az NB I újoncához, ám mivel Csizmadia Csaba együttese már megkezdte a felkészülést az előttünk álló szezonra, a tavaly Debrecenből érkező csatár a fővárosban tréningezik – írja a molfehervarfc.hu.

A nap folyamán a 74 év után az NB I-be feljutó Budafok is hivatalosan is bemutatta Zsóri Dánielt, aki egy évre kölcsönre került a dél-budaiakhoz.

Zsóri Dániel érkezésével tovább erősítjük a konkurenciaharcot a támadósorban. Fiatal kora ellenére Dani már bizonyított néhány NB I-es mérkőzésen, bízunk benne, hogy Budafokon tovább fejlődik majd – mondta a klubhonlapnak Oláh Lóránt sportigazgató.

Zsóri 2000. október 14-én született Nagyváradon. 2011-től a Békéscsaba utánpótlás együtteseiben nevelkedett, majd 2016-ban a DVSC-hez igazolt és a Debrecen folytatta a gólgyártást. Nem sokkal a tizennyolcadik születésnapja után, a Teskánd elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be az első csapatban, NB I-es debütálása pedig különösen emlékezetes lett.

2019. február 16-án csereként lépett pályára a Ferencváros elleni találkozón, majd a 93. percben látványos gólt ollózott, amellyel a DVSC 2-1-re nyert a Nagyerdei Stadionban. A különleges találatot a FIFA szavazásán az év legszebb góljának választották, így Zsóri Dániel a Puskás-díj első magyar győztese lett. A voksoláson Lionel Messit és Juan Fernando Quinterót is megelőzte. Zsóri Dániel a DVSC első csapatában tizenöt bajnoki és hét Magyar Kupa-mérkőzésen játszott – mindkét sorozatban egy-egy gólt szerzett -, valamint pályára lépett három Európa Liga-selejtezőn is.

2019 nyarán a MOL Fehérvárhoz igazolt és az előző szezonban – a kooperációs megállapodás értelmében – az NB II-es Budaörs színeiben is futballozott. Az NB I-ben öt, a másodosztályban négy találkozón szerepelt. Idén februárban, a Vác ellen szabadrúgásból lőtt győztes gólt.