Zalaegerszegi TE FC–Puskás Akadémia (15.00)

Waltner Róbert (ZTE): – Minden mérkőzés más, a mostani bajnokság pedig eléggé kiszámíthatatlan. A Puskás FC a Paks ellen nagyon agilisan futballozott és nyert, nem árulok vele el nagy titkot, hogy jó csapatról van szó. Mi viszont hazai pályán játszunk, bízom a csapatban és a szurkolók segítségében is, hiszen a célunk nem más, mint a három pont megszerzése – mondta Waltner, majd kitért a jelenleg Puskásban játszó Skribekre és Favorovra is, akik az előző szezonban stabil kezdők voltak a ZTE-ben. – Ők ismerhetik a csapatot és engem, mi pedig őket… Szívesen dolgoztam mindkét játékossal, kedveltem őket. Biztos, hogy lesz bennük pluszmotiváció, hogy ellenünk játszanak, de mi is felkészülünk az ellenfélből. (zaol.hu)

Joao Nunes (Puskás, védő): – Rossz sorozatban voltunk és nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy megszülessen a Paks elleni győzelem. Nagyszerű sikert arattunk egy nagyon nehéz ellenféllel szemben. Ezt akartuk, ezért dolgoztunk és külön öröm, hogy a védelem le tudta őket nullázni. Most már a következő, ZTE elleni meccsre készülünk, elemezzük, feltérképezzük az ellenfél erősségeit és hiányosságait. Az előbbieket igyekszünk semlegesíteni, az utóbbiakat pedig kihasználni. Most is nagyon nehéz összecsapást várok, hiszen minőségi riválisról van szó, de mint mindig, most is nyerni akarunk. Mint említettem, rengeteget dolgoztunk az utóbbi időben a taktikai elemek megvalósításán, a helyezkedésünkön és a mérkőzések mentális megközelítésén is. A legutóbbi találkozón is látszott, hogy az eredmény szempontjából mennyire fontos, hogyan állunk hozzá az adott összecsapáshoz. Harcoltunk minden labdáért, keményen belementünk minden párharcba és nem adtuk fel egyetlen szituációban sem. Ezek a tényezők mind-mind közelebb hoztak minket a győzelemhez, és nekünk pontosan erre van szükségünk. Minden nap többre és többre kell törekednünk, és ahogyan a múlt hétvégén is láttuk, ez meghozza az eredményt. Ugyanilyen elszántsággal kell dolgoznunk, hogy most is sikeresek legyünk. Ahogyan az őszi, zalaegerszegi meccsen is láthattuk, a futballban, ahogyan a mindennapi életben sem, nem érdemes jósolgatni. Legutóbb odamentünk és kétszer kellett játszani, hogy egyszer nyerjünk. Annyit tehetünk, hogy ennek a találkozónak is azzal az elszántsággal vágunk neki, mint a legutóbbinak. Tavaly nyáron az időjárás miatt félbeszakadt a meccs, de jól reagáltunk. Most ismét nagy kihívás előtt állunk, nem tudjuk, mi fog történni, de mindenre fel kell készülnünk. (pfla.hu)

Gyirmót FC Győr–MOL Fehérvár FC (17.30)

Csertői Aurél (Gyirmót): – Szerintem a Vidi játékosállománya extra, az, hogy most nem nyertek mérkőzést, abba mi nem kapaszkodhatunk. A Vidi nagyon jó csapat és jók is lesznek a következő években is, minden adott a jó szerepléshez. Kiindulópontként azt kell mondjam, hogy Kisvárdán nagy sanszot szalasztottunk el. Játékban kidolgoztunk pár olyan szituációt, amikből gólokat kell rúgni, sajnos az ellenfél egyetlen egy helyzetéből gólt lőtt. De erőt ad az, hogy a bajnokságért küzdő csapat ellen partiban voltunk idegenben. Most abban az állapotban vagyunk, hogy a hibák nem nagyon férnek bele, azt könyörtelenül kihasználják az ellenfeleink. Lőtávolban van az elérhetősége annak, hogy bennmaradjunk. Van még sok meccs, ez az első állomás. Nagyon nehéz meccsre számítok. Próbáljuk kihasználni, hogy mentálisan gyengébben szerepelnek, de nekünk is kontrollálni önmagunkat és jobban kell játszani az eddigieknél. (gyirmotfc.hu)

Michael Boris (Vidi): – Arra a játékra kell építenünk szombaton, amit a Ferencváros ellen nyújtottunk. A Gyirmót jól szerepel a téli szünetet követően, pontot szereztek az FTC és az MTK ellen, Pakson és az Újpest ellen pedig nyertek, sok pontot gyűjtöttek az elmúlt hetekben, ha pedig a tabellára pillantunk, nem kérdés, hogy nagyon fontos meccs vár ránk. A legfontosabb, hogy gólokat szerezzünk, ez az elmúlt két találkozón nem sikerült, így a héten az volt a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk ehhez a kulcsot. Ehhez egyrészt az edzéseken végeztünk gyakorlatokat, másrészt azt hangsúlyozzuk a játékosoknak, hogy alakítsunk ki minél több helyzetet, hiszen ezáltal nő az esély a gólszerzésre. A helyzeteink a Fradi ellen is megvoltak, mi hatszor, ők hétszer találták el a kaput, míg a Zalaegerszeg ellen ez a szám csak egy, Győrben kettő volt. A Gyirmót kompakt csapat, Varga Barnabás pedig sok veszélyt jelent az ellenfél kapujára, így hátul is oda kell figyelnünk. Ők arra fognak törekedni, hogy közelebb kerüljenek hozzánk a tabellán, de ezt nem szabad engednünk, tudjuk, hogy nagyon fontos meccs jön, nyernünk kell, ezt követően a válogatott szünetben pedig több időnk lesz tovább fejlődni. (molfehervarfc.hu)

MTK Budapest–Kisvárda (19.45)

Márton Gábor (MTK): – Nagyot fejlődött a csapat a védekezésben, de csak azt tudom mondani, amit a támadásoknál is, tehát ahogyan csak a négy támadó nem fog tudni helyzetet kialakítani, úgy csak a négy védő sem fog tudni védekezni, ha előttük a csapat nem jól védekezik. Elég stabil a csapat, ha azt vesszük, hogy az elmúlt mérkőzéseken öt gólt kaptunk, tehát még egy gólt sem meccsenként, akkor az jó. De változatlanul nem ezzel van a problémánk, hanem hogy rengeteg helyzetből kevés gólt rúgunk. Van vissza kilenc mérkőzés, minél többet meg kell nyerni ahhoz, hogy elmozduljunk hátulról. Kell egy jó sorozatot csinálni, a soron következő meccs a Kisvárda, amely nagyon jó csapattá érett az elmúlt pár évben. Itt is látszik, hogy ha végig csinálnak egy csapatépítést és nincs kapkodás, akkor jó együttest lehet építeni. Jó szezont futnak, nem érdemtelenül, de ettől még játszottunk már tőlük erősebb ellenféllel szemben, akikkel fel is vettük a harcot. Bízom benne, hogy tudunk csinálni egy bravúrt. (mtkbudapest.hu)

Erős Gábor (Kisvárda): – Remélem, megtartjuk ezt a jó szokásunkat, és folytatni tudjuk ezt a szép szériánkat. Az okát nem igazán tudom, eddig kedvezett nekünk a Hidegkuti Stadion, bízom benne, hogy ez mostanra sem változik.– mondta a tréner arra a felvetésre, hogy a Kisvárda még sosem kapott ki idegenben az MTK-tól. – A Gyirmótról is tudtuk, hogy szervezetten fog ellenünk védekezni, ahogy azt meg is tették, sőt az első félidőben ki tudtak alakítani két-három lehetőséget is, de szerencsére Dombó Dávid a helyén volt. A második játékrészre viszont sikerült felőrölni az ellenfelet. Az MTK ellen hasonló mérkőzésre számítok, hiszen, ha lehet így mondani, akkor szombati házigazdánk az életéért küzd. Az utolsó helyen állva biztos, hogy mindent megtesznek a győzelem megszerzéséért, de természetesen mi sem azért megyünk, hogy jól érezzük magunkat Budapesten, hanem szeretnénk folytatni a pontok gyűjtögetését. Egy pillanatra sem szabad elégedettnek lennünk magunkkal, hiszen a jó szereplésünk ellenére még mindig nem értünk el semmit. Az viszont talán kijelenthető, hogy az MTK-nak van több veszítenivalója, mint jelen pillanatban nekünk, de a három pontért utazunk most is. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy túl sok hiányzónk egyszerre nem volt, az alól a Ferencváros elleni mérkőzés a kivétel, amikor három eltiltott játékosunkra nem számíthattunk. Összességében rendre egy-két futballistát kell nélkülöznünk, őket tudtuk pótolni, és bár Leo értelemszerűen hiányozni fog a bal oldalról, de vannak olyan játékosok, akik a helyébe tudnak lépni. (kisvardafc.hu)

Csercseszov: “Az egész stadion látta, kivéve a játékvezetőt”, Supka: “Megérdemeltük volna az egy pontot” – edzői értékelések