MOL Fehérvár FC–Paks 0-2 (Szabó 54., Könyves 78.)

I. félidő

A múlt heti Diósgyőr elleni csapathoz képest egy helyen változtatott Joan Carrillo (Hadzic helyére Eleket nevezte a kezdőbe), míg az Osztermájer Gábor vezette Paks ötvédős felállásban lépett pályára.

A mérkőzés visszafogott iramban vette kezdetét, majd meglepetésre az előzetesen esélytelenebbnek tartott Paks ragadta magához a kezdeményezést: hosszú percekre a saját kapuja elé szegezték a Vidit. A félidő második részére már jobban kiütközött a két csapat közötti különbség, hiszen a hazaiak előbb mezőnyfölénybe kerültek, majd Elek 25 méteres kapáslövését, Stopira sarokra irányuló fejesét, illetve Nikolov tizenhatoson belüli próbálkozását is Rácznak kellett védenie.

II. félidő

A második félidőt ismét felszabadultan kezdte a paksi csapat, és az 54. percben a vezetést is megszerezték: Kecskés ívelt előre szabadrúgásból, a fehérváriak pedig lemaradtak Szabó Jánosról, aki a jobb szélen ellépve a rövid kapufánál mattolta Kovácsikot (0-1).

A Paks vezető gólja a Fehérvár otthonában

Vezet a PAKSI FC a MOL Fehérvár FC otthonában! A Duna-partiak Szabó János révén, egy szabadrúgás után találtak be a székesfehérváriak kapujába.Élőben a délutáni meccsek: http://bit.ly/2OXzV5i.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 7., szombat

A bekapott gól után igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére a Fehérvár, de a paksi védelem a második félidőben már állta a rohamokat. A 78. percben a csereként beálló Könyves Norbert eldöntötte a mérkőzést: Musliut egy csellel becsapva 15 méterről tekert a hosszú alsó sarokba (0-2).

Könyves Norbert gólja a Fehérvár ellen

Bajban a MOL Fehérvár FC: a 78. percben már két góllal vezet a PAKSI FC! Ezúttal Könyves Norbert volt eredményes, a paksi támadó egy kontrát váltott gólra.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 7., szombat

Debreceni VSC–Budapest Honvéd 1-1 (Varga K. 62., ill. Batik 46.)

I. félidő

Az előző fordulóban hét veretlen mérkőzés után vereséget szenvedő Honvéd a kilencedik helyen álló DVSC otthonába látogatott.

Az első nagyobb helyzet a kispestiek nevéhez fűződött, a 15. percben Vadócz remekül ugratta ki Moutarit, aki nagy helyzetbe került, 10 méterről lőhetett, ám Kosicky jól mozdult ki és védeni tudott. Nyolc perccel később is a vendégek veszélyeztettek, Vadócz lövése levágódott az egyik hazai védőről, ám épp így lett jó Kambernek, aki 7 méterről, éles helyzetből a bal oldali kapufát találta el. Ezt követően nem igazán dolgoztatták meg a csapatok a kapusokat, többnyire a mezőnyben folyt a játék sok hibával, néhány másodperccel a szünet előtt azonban váratlanul vezetést szerzett a Honvéd.

A 46. percben Lanzafame jobb oldali beadása után nagyszerű ütemben érkezett középen Batik és két Loki-játékos között a jobb sarokba fejelt, 0-1.

Batik Bence több mint egyéves gólcsendjét törte meg

Lanzafame mintaszerűen középre tekert beadására robbant be a támadást labdaszerzésével elindító Batik Bence, aki ezzel lezárta tavaly október óta tartó gólcsendjét🏁.Ezzel zárult a DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club)🆚 Budapest Honvéd FC első félideje, a folytatás itt👉 http://bit.ly/2OXzV5i

Közzétette: M4Sport – 2019. december 7., szombat

II. félidő

A második játékrész sokkal intenzívebben kezdődött, három perc sem telt el, amikor Lanzafame ugratta ki lesgyanús pozícióban Moutarit, aki nagy helyzetben a bal felső sarok mellé lőtt. Az 51. percben is a Honvéd veszélyeztetett: Kesztyűs szöglete után a léc alól tornázta ki Vadócz fejesét Kosicky. Hét perccel ezt követően a DVSC is aktivizálta magát a támadóharmadban, Garba kapott jó kiugratást, majd a tizenhatoson belül, kissé a bal oldalról célba vette a hosszú sarkot, lövése kevéssel hagyta el a bal alsót.

A 62. percben összejött az egyenlítés a hazaiaknak: egy szép akció végén Bódi a bal oldalról, az alapvonalról a hosszúra ívelt az üresen érkező Varga Kevinhez, aki 6 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1.

Debreceni egyenlítés

Ziccerig játszott támadás végén Varga Kevin szerezte a DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club) egyenlítő gólját, ami végül pontosztoszkodást ért a Budapest Honvéd FC ellen.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 7., szombat

A hátralévő időben inkább a DVSC játszott mezőnyfölényben, ám a Honvéd védelme jól állta a sarat. A 82. percben egy véleményes szituáció után reklamált büntetőt a hazai csapat és közönség: Garba passzolt a tizenhatoson belül Harishoz, aki Kamberrel ütközött és esett nagyot, Kassai Viktor azonban nem ítélt tizenegyest.

A győztes gólt egyik csapat sem tudta megszerezni, így a DVSC a szezonban először játszott döntetlent.

Újpest–Kisvárda 1-0 (Kravcsenko 33. – öngól)

I. félidő

Könnyen felejthető első félidőt hozott az Újpest és a Kisvárda bajnokija. A találkozó első negyedórájában a hazaiak kétszer is pontrúgásból teremtettek veszélyes lehetőséget, de a befejezésük rendre pontatlanok voltak.

A játékrész felét átlépve a lendületesen futballozó lila-fehérek újabb helyzeteket alakítottak ki, és a 27. percben kis híján megszerezték a vezetést. Onovo továbbította a labdát Obinnának, középre adott, az érkező izlandi szélső, Bjarnason elől azonban Lucas mentett hatalmasat.

A 33. percben góllá érett a hazaiak fölénye: Obinna forgatta meg a jobb szélen a védőjét, éles szögből lőtt, a rövid oldalon tartózkodó Kravcsenko menteni próbált, pechjére beljebb segítette a labdát, így Zöldesi mellett a hálóban kötött ki a labda (1-0). Az 1 446 néző előtt játszó hazaiak az előnyük tudatában visszavettek, a félidő több találatot nem hozott.

Az Újpest vezető gólja a Kisvárda ellen

Találós kérdés: hány kisvárdai kellene az újpesti Nwobodo megállításához?Spoiler: háromnál több.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 7., szombat

II. félidő

Fordulás után remek támadásokat vezetett az Újpest és kevésen múlott, hogy megduplázza az előnyét. Az 55. percben Pauljevic lövésszerű beadását Zöldesi húzta le a kapu torkából. Csak idő kérdése volt, mikor szerzi meg a második gólját a lelkesen játszó, több ígéretes támadást vezető hazai csapat – ehhez a legközelebb a 72. és a 84. percben jártak.

Előbb Obinna verte meg egy csellel az emberét a jobb szélen, középre passzolt Feczesinnek, aki önzetlenül tovább passzolt Zsótérnak, ő viszont 9 méterről a rövid alsó mellé lőtt. A hajrában Simon kapott egy remek kiugratást, egy csellel átverte a védőjét, ám kisodródott helyzetből már nem tudott kapura lőni.

A végig hatalmas fölényben játszó hazaiak egygólos győzelmet arattak és feljöttek az ötödik helyre a tabellán.

ZTE FC–Kaposvár 2-0 (Ikoba 1., Lesjak 38.)

I. félidő

Az NB I 15. fordulójában a ZTE FC 1222 néző előtt fogadta a Kaposvári Rákóczi együttesét. A zalaiak az első támadásból megszerezték a vezetést: Eduvie Ikoba kapott pazar indítást, mellel maga elé tette a labdát majd tizenhatos vonaláról, zavartalanul a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

Gyors gól a ZTE-től

Villámgól Zalaegerszegen!A vendég Kaposvári Rákóczi FC 38 másodperc után került hátrányba a ZTE FC Zalaegerszeg vendégeként – Ikoba óriási passzt kapott, élt vele. A meccseket itt nézhetitek élőben: http://bit.ly/2OXzV5i

Közzétette: M4Sport – 2019. december 7., szombat

A 10. percben aztán a kaposváriak is veszélyeztettek: Ádám Martin 23 méteres szabadrúgása után Demjén védte bravúrral a bal felsőbe tartó lövést. A 26. minutumban egy beadás után Ádám Martin fejelt nem sokkal a jobb kapufa mellé, négy percre rá egy, a zalai tizenhatoson belüli büntetőgyanús szituáció után Ikoba indult kontrával a saját térfeléről és fejezte be lövéssel az akciót, a labda a bal kapufához közel hagyta el a játékteret.

A 38. percben újabb gólt szerzett a ZTE: egy jobb oldali hazai szöglet után a hosszún érkezett Lesjak és közelről a léc alá lőtte a labdát (2-0). Az első játékrész hátralevő perceiben már nem alakult ki újabb helyzet, így 2-0-s zalaegerszegi vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A ZTE 2. gólja a Kaposvár ellen

A ZTE még az első félidőben megduplázta előnyét a Kaposvárral szemben.

Közzétette: M4Sport – 2019. december 7., szombat

II. félidő

A második félidő első 15 perce eseménytelen játékot hozott, majd Fodor védőkről levágódó lövése, aztán Bobál Gergely nagy helyzete hozott színt a játékba. A 73. minutumban két helyzetet is kialakított a ZTE: Mitrovic beadása után Bobál Dávid fejelt a kapu mellé, majd Ikoba harcolt ki magának lövőhelyzetet, de nem találta el a kaput.

Az utolsó lehetőséget is a ZTE dolgozta ki, a 84. percben Ikoba passzolt Grumichoz, aki kisodródott már, mire lövőhelyzetbe került, így szöglet lett belőle. A ZTE megérdemelten tartotta otthon a három pontot.