Miután a topligák közül – az olasz kivételével – mindegyikben eldőlt vagy eldőlni látszik az aranyérem sorsa, az észak-amerikai “The Score” nevű futballportál végignézte, mely európai bajnokságokban lehet még egyáltalán izgalmas versenyről beszélni az első helyet tekintve.

A lap hat pontvadászatot emelt ki a sorból: a portugált (Benfica 74 pont – Porto 73 ), a törököt (Basaksehir 59 – Galatasaray 57 -Besiktas 56 – Fenerbahce 54), az oroszt (Lokomotiv 52 – Szpartak 50 – CSZKA 44), a lengyelt (Lech Poznan-Legia Varsó – itt most kezdődik a felsőházi rájátszás), a dánt (Bröndby 66 – Midtjylland 63) és a magyart.

A cikkben a következőképpen írnak a Ferencváros és a Videoton versenyfutásáról:

A Videoton – amely átmenetileg a Puskás Akadémia 3816 fő befogadására alkalmas stadionjában játszik a Sóstói Stadion épülése miatt – a harmadik bajnoki címére hajt a fiatal és ígéretes edző, Marko Nikolic vezetésével. A meggyőző, 3-0-ás Újpest elleni győzelem életben tartotta ezeket a reményeket és a budapesti titán, a Ferencváros mögötti hárompontos hátrány hamarosan ledolgozható lesz. A Ferencváros, amelynek a kispadján a volt dortmundi tréner, Thomas Doll ül, nagy favoritja a bajnoki címnek és olyan tapasztalt játékosokra számíthat, mint Gera Zoltán és Priskin Tamás.

TABELLA: Az NB I állása itt!