Öt kapus és a “terminátorok” a mezőnyben

A 2017/2018-as bajnoki idényben összesen nyolc olyan játékos volt, aki az eddig eltelt 20 forduló alatt egyetlen mérkőzésről sem hiányzott, azaz elmondhatja magáról, hogy sem lecserélés, sem sérülés vagy kiállítás/eltiltás miatt nem kellett kihagynia a szezonból a Transfermarkt statisztikája szerint.

Nem meglepő módon a nyolc játékos közül öten is a kapusokat képviselik, a leginkább az állandóságot jelentő poszton Dibusz Dénes (FTC), Gróf Dávid (Honvéd), Kovácsik Ádám (Videoton), Lubos Kamenár (Vasas) és Filip Pajovic (Újpest) sem mulasztott egyetlen percet sem az idényből.

A mezőnyjátékosokat háman képviselik az NB I “1800 percesei” között: egyetlen hazai játékosként a paksi magyar válogatott védő, Szabó János, valamint a Balmazújváros nigériai balbekkje, Eke Uzoma, illetve némi meglepetésre a mondhatni rengeteg szabálytalanságot elszenvedő, de mégis elnyűhetetlen kispesti olasz csatár, Davide Lanzafame.

A 41 éves Király 5 percet hiányzott

Csak perceket (ötöt) hagyott ki eddig az idényből a már 41 éves Király Gábor (Haladás), akit a szombathelyiek októberi, debreceni bajnokijának hajrájában kellett lecserélni kisebb bokasérülése miatt, és a fiatal Gyurján Márton áll be a kapuba helyette a meccs végére.  Nem sokkal többet hiányzott a paksiak alapembere és középpályása, Papp Kristóf sem (összesen nyolc percet), neki még a júliusi, Mezőkövesd elleni meccsen kellett picivel idő előtt elhagynia a pályát, hogy Hajdú Ádám állhasson be a helyére.

A listán picit lejjebb, a minimum egy órát és maximum egy mérkőzésnyi időt kihagyó játékosok között is találunk két paksi futballistát (Bertus és Gévay  – előbbi és a balmazújvárosi Sigér is ott volt mind a 20 ,meccsen a pályán), és három debrecenit is, illetve érdekesség, hogy a két élcsapatból (FTC, Videoton) egy mezőnyjátékos sem tudott a különleges lista élmezőnyébe kerülni.