Öt Eszéken eltöltött profi idény, 135 meccs, 37 gól és 13 gólpassz után szerződött először külföldre, méghozzá Magyarországra a horvát Antonio Perosevic. 2017-ben érkezett a Puskás Akadémiához a ma 27 éves játékos, aki akkor három évre írt alá Felcsúton. A 2017/2018-as idényben, 22 bajnokin két gólt szerzett, a Magyar Kupában pedig ötször talált a kapuba, ő szerezte csapata gólját az Újpest elleni kupadöntőben is, ahol a Puskás Akadémia végül büntetőkkel vereséget szenvedett.

2018 aztán nyarán aztán az arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba csapatához került kölcsönbe a támadó, aki ugyan visszatért Felcsútra, de minden bizonnyal távozik az NB I-es klubtól. Perosevic ennek ellenére pozitív tapasztalatairól mesélt elsősorban, amikor a theworldnews.net a magyar fociról kérdezte, illetve arra kérte a futballistát, hogy hasonlítsa azt össze a horváttal.

Messze előttünk áll a magyar labdarúgás az infrastruktúra terén. Nagyszerű stadionjaik vannak, ahol élmény futballozni, de a bajnokság szervezettsége és a körülmények is sokkal professzionálisabbak. És ami a legfontosabb a játékosok és a rendszer működésének szempontjából: a szerződésben foglaltakat itt tiszteletben tartják. Ebből a szempontból a magyar klubok jóval előttünk tartanak a mi csapataink többségéhez képest. A magyarok sikerrel végigvitték a stadion- és infrastruktúra-építési programjukat, uniós pénzeket is felhasználva.

Például az én klubomnál, a Puskás Akadémiánál a létesítmények körülbelül a Real Madrid szintjén állnak. Van 12 edzőpálya, kosárlabdapályák, teniszpályák, minden szükséges komplexum a profi körülmények kialakításához.

Elismerem, amikor Eszéken futballoztam, ennél magasabb szintű bajnokságról álmodoztam, de nem lehetek elégedetlen. A legfontosabb számomra az volt, hogy jó helyen futballozhassak – nyilatkozta Perosevic.

A 2-szeres horvát válogatott játékos két olyan dolgot is kiemelt azután, amelyben a horvátok szerinte egyértelműen jobban állnak.

Itt nincs olyan szurkolói fanatizmus, mint nálunk, horvátoknál, a Ferencvárosnak és az Újpestnek van a legtöbb szimpatizánsa. És a futballtehetség szintjén sem lehet hozzánk mérni őket – tette hozzá a középpályás, aki egyelőre nem tudja, hol folytatja az új idényben.

Még a Puskás Akadémia játékosa vagyok. Annyit tudok, hogy több klub is érdeklődik értem, majd meglátjuk, mi történik még az átigazolási időszakban. Mindenesetre mérlegelni fogom a lehetőségeimet – mondta Perosevic.

Exkluzív: Lanzafame visszaszerződik Kispestre