Az egyszeres kameruni válogatott Didier Lamkel Zé egy Franciaországban adott interjújában elárulta, nemrégiben a Ferencvárosba is szerződhetett volna, ám ő inkább a Ligue I-ben szereplő Metz labdarúgója lett.

Oroszországból kereshetett csapatot

A 25 éves futballista is azon labdarúgók között volt, akik az orosz-ukrán háború miatt szabadon kereshettek maguknak csapatot, hiszen ebben a szezonban az orosz élvonalbeli FC Khimki együttesét erősítette kölcsönben. A FIFA engedményének bejelentése után néhány nap alatt számos megkeresése volt a labdarúgónak.

– Amikor elhagytam Oroszországot, már voltak ajánlataim. A magyar bajnok Ferencváros, a Metz, a francia élvonalba jutásért harcoló FC Paris, belga klubok, valamint a német Hertha is hívott. A Hertha lett volna az első választásom, ám a német bajnokságban végül mégsem lehetett külföldieket igazolni Oroszországból és Ukrajnából. Így végül a Metz-et választottam – nyilatkozta Lamkel Zé a teles-relay.com-nak, aki szerint ez volt a legnagyobb kihívás most számára.

Elmehettem volna Magyarországra, hogy bajnok legyek, vagy a Paris FC-hez, hogy megpróbáljunk feljutni a Ligue I-be, de én egy olyan klubot akartam, mint a Metz. Egy igazi kihívást, egy kis nyomást szerettem volna.

Lamkel Zé végül április 1-kán írt alá a franciákhoz, első két meccsén a Metz egyaránt kikapott, igaz, második mérkőzésén, a mögöttünk hagyott hétvégén a Bordeaux ellen már megszerezte első gólját.

Komoly botrányai voltak korábban

A labdarúgó képességeivel a hírek szerint nem is szokott általában probléma lenni, a viselkedésével annál inkább, igen komoly balhéi voltak már korábban.

2021 januárjában például a Bölöni László vezette Royal Antwerp futballistája volt, ám szeretett volna a téli átigazolási időszakban a görög Panathinaikoszba szerződni.

MINDEZT ÚGY PRÓBÁLTA ELÉRNI, hogy csapata edzésére az Antwerp legnagyobb riválisának, az Anderlechtnek a mezében érkezett. A klubot sem kellett félteni, amikor meglátták az akcióját, egész egyszerűen nem engedték be a klubházba, a kellemetlen szituációt meg is örökítették a fotósok.

Tettéért a tartalékcsapatba száműzték, ám miután bocsánatot kért, visszatérhetett a felnőtt együtteshez, ahol remekelt, 7 gólt szerzett, valamint 3 gólpasszt is kiosztott.

Végül 2021 tavaszán távozott, és nagy meglepetésre a Dunaszerdahelyhez szerződött, 4,5 millió eurós értékével a bajnokság legdrágábbja lett, és óriási fogásnak is tűnt, ám fél évvel később, két bajnoki góllal és három gólpasszal a háta mögött szintén balhésan távozott.

– A játékos nyilvánosan, több alkalommal is kifejezte távozási szándékát. Szerettük volna lezárni a találgatásokat, ezért úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb megoldás minden érintett fél számára.

Nem akarunk olyan klub lenni, amelyet a játékosok csak kényszermegoldásként választanak, miközben csak a saját érdekeiket tartják szem előtt

kommentálta akkor Lamkel Zé távozását Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

A játékos most a szezon végéig erősítheti a Metz-et, aztán vissza kell térnie Belgiumba, mert továbbra is az Antwerp labdarúgója.