A 25 éves kameruni játékos tavaly szeptemberben a belga Royal Antwerpen együttesétől érkezett a DAC-hoz kölcsönben – a megállapodás eredetileg a jelenlegi szezon végéig szólt, a szlovák élvonalbeli klubnál pedig nagy reményekkel fogadták a keret (és az egész bajnokság) eddigi legértékesebb, 2,5 millió euróra becsült tagját.

Didier Lamkel Zé összesen 7 alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában és egy mérkőzésen a kupában. Ez idő alatt összesen 2 gólt és 3 gólpasszt gyűjtött, azaz a mérlege nem volt rossz, de egyéb problémák adódtak a futballistával, aki november 6-án lépett utoljára pályára a csallóközi csapat mezében, a Kisvárdáról igazolt vezetőedző, Joao Janeiro kinevezése óta pedig egyáltalán nem játszott.

A játékos nyilvánosan, több alkalommal is kifejezte távozási szándékát. Szerettük volna lezárni a találgatásokat, ezért úgy gondoltuk, hogy ez a legjobb megoldás minden érintett fél számára. Nem akarunk olyan klub lenni, amelyet a játékosok csak kényszermegoldásként választanak, miközben csak a saját érdekeiket tartják szem előtt

– kommentálta Lamkel Zé távozását Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Kölcsönben viszik az Újpest csatárát a törökök, hosszabbítást jelentett be a Vidi – hazai átigazolási hírek