A múlt héten picit csendesebb volt az élet az NB I-ben a játékvezetők teljesítményével kapcsolatban, alig akadt olyan ítélet, amely bármiféle negatív visszhangot váltott volna ki.

Farkas Ádám ugyan már a 16. másodpercben kiszórta a DVTK védőjét, Tamás Márkot Debrecenben, de merész és jogosnak tűnő döntését nem igazán kérdőjelezte meg senki a játékoson kívül. A sérülése miatt is hosszabb ideig “jegelt” bíró a múlt héten összesen csak harmadik meccsén fújt tavasszal az NB I-ben, de úgy tűnik, véglegesen visszatér vezető bíróként. Ő kapta meg a forduló rangadóját, a Honvéd-Ferencváros összecsapást.

Az FTC ugyan elveszítette egyetlen tavaszi meccsét Farkas vezetése mellett (DVTK, 1-2), de ott volt a spori az utolsó FTC-Honvéd találkozón is (alapvonali bíróként), amelyet 5-2-re nyertek meg a zöldek februárban. Ott egy 11-est kifogásoltak a Fradinál – épp Farkas “orra előtt” történt az eset -, de a vitatható Lanzafame-büntetőt végül kivédte Dibusz.

Eppel: “Megkérdeztem Lanzafamét, akarja-e lőni a 11-est – nem akartam feszegetni a dolgot”

Kassai Viktor is fontos összecsapást vezet majd, a Balmazújváros és a DVSC megyei rangadóján a kiesés elkerülése, illetve a dobogó alsó fokának elérése is tét lesz.

Az igen rapszodikus idényt futó, az előző szezonban a legjobb bírónak megválasztott Solymosi Péter a Puskás Akadémia-Mezőkövesd találkozón dirigál, míg Szőts Gergely zsinórban második meccsét kapta meg az MLSZ-től, ezúttal Diósgyőrben fúj majd.

A listavezető Videoton Újpesten találkozik a kiesés ellen küzdő Vasassal, és az a Berke Balázs vezet, aki a tavasszal negyedszer, az idényben pedig ötödször közreműködik már az angyalföldiek meccsein.

OTP Bank Liga, 31. forduló – bíróküldés:

Május 19. (szombat):

17:00: Balmazújváros – DVSC (Kassai Viktor)

17:00: Diósgyőr – Paks (Szőts Gergely)

17:00: Haladás – Újpest (Erdős József)

17:00: Puskás Akadémia – Mezőkövesd (Solymosi Péter)

17:00: Vasas – Videoton (Berke Balázs)

19:30: Bp. Honvéd – Ferencváros (Farkas Ádám)