Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) március 19-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

NB I

A FEB a DVSC – FTC  mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t,  mint visszaesőt,  mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért,  szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint  szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása)  1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi – írja az mlsz.hu.

A FEB az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak minimális mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Karan Dejan (Diósgyőr) ellen elrendelt fegyelmi eljárást, mivel a fegyelmi vétség elkövetése nem állapítható meg, megszüntette.

Mint ismert, az eljárást a Haladás kezdeményezte, mivel a DVTK játékosa egy ütközés során eltörte Michael Rabusic lábát.

A FEB a Puskás FC  – Honvéd  mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédot,   mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért  (a mérkőzés játékvezetőjének,  az ellenfél edzőjének és játékosának  szidalmazása) 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Magyar Kupa

Kinyik Ákos (DVSC)  1 soron  következő férfi Magyar Kupa mérkőzésre szóló eltiltást kapott.