A csakfoci.hu számolt be róla először, hogy Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa megveheti az ETO FC Győrt, később a felvidéki üzletember is megerősítette, hogy vannak ilyen irányú tervei. Információink szerint hamarosan megtörténhet a váltás az NB II-es klubnál.

– Nem szerepelt a vágyaim között, hogy Magyarországon is építsen egy erős futballklubot. Racionális gondolkodás után jöttem arra rá, hogy ez a két klub tényleg tudna egymásnak segíteni és a sok tehetséges fiatal megléte a régióban arra is kényszerít bennünket, hogy együttműködjünk. Mi a szinergiákat látjuk, az pedig a két akadémia együttműködése: a győri Magyarország egyik legjobb akadémiája, a Dunaszerdahelyé pedig Szlovákia egyik élenjáró akadémiája, és azt gondolom, hogy együtt, akadémiai szinten tudnának hatékonyabbak lenni ebben a régióban, ahol sok kiváló tehetség van. Persze a Győrnek vannak ambíciói és méltányosak azok az elvárások, hogy NB I-es csapat legyen az ETO-nál, hisz a klub története során ez volt a normális. Ezeket a célokat mindenképpen teljesíteni kell – mondta tavaly novemberben Világi Oszkár a Digi Sportnak.

Világi jobbkeze az ETO-nál a rozsnyói születésű Soldos Péter lehet.

A 49 éves szakember tíz évig dolgozott erőnléti edzőként a magyar kézilabdában, pár éve a Veszprém ajánlatát azonban azért nem fogadta el, mert inkább a sportdiplomataként vagy sportvezetőként szeretett volna bizonyítani. Elvégezte a prágai Károly Egyetemet, majd a budapesti Testnevelési Egyetemet is.

Az ETO Park már elkelt

Érvényes és eredményes volt a január 17-én zárult, a felszámoló által kiírt árverés a győri stadionra és az ETO Parkra. A győztes ajánlat összege 8,27 milliárd forint.