Véber György három év után távozik a Vízművek kispadjáról, miután az utóbbi időben az Újpest U19-es csapatánál olyan feladatokat és leterheltséget jelentett a napi munka, hogy ő maga úgy látta, hogy nem tudna 100%-osan eddigi klubjára koncentrálni. Ezért a szezon végi értékelésnél a vezetőséggel együtt úgy döntött, hogy a továbbiakban a munkaidejének teljes részét a lilák U19-es csapata építésére fogja fordítani – derül ki a Vízművek közleményéből.

Nagyon köszönjük Véber György elmúlt 3 évben végzett munkáját. Nagyon sokat tanultak a játékosok, és a menedzsment is tőle – mondta Szabó Zsolt, a Fővárosi Vízművek Sportkör elnöke. – Külön öröm, hogy egy középszerű csapatból a BLSZ I egyik legmeghatározóbb csapatát építette, közönség szórakoztató mérkőzéseken rendkívül jó támadó futballt épített ki. Óriási élmény volt, amikor a Mezőkövesd ellen Magyar Kupa-mérkőzést játszhattunk a Magyar Kupa főtábláján 500 néző előtt. Az eredményei önmagukért beszélnek. További sok sikert kívánunk Véber Györgynek!

A szakmai munka irányítását az a Mészöly Géza veszi át, aki legutóbb 2018-ban, a Győri ETO-nál dolgozott felnőtt együttesnél, de irányította már a REAC, az Újpest, a Vasas, a Haladás, illetve a magyar U18-as és U19-es válogatott szakmai munkáját is. A lilákkal kétszer nyert ezüstérmet az NB I-ben.

Nagyon nagy örömmel vettem a Fővárosi Vízművek Sportkör megkeresését – kezdte az új szakvezető. – Az elmúlt időszakban a felnőtt futball légköre hiányzott, és most új motivációt láttam az együttműködésben. A Mészöly Focisulinak és a Vízműveknek évek óta tartó együttműködése van. Most van egy rendkívül tehetséges korosztály az MFS-nél, akik így adott esetben a felnőtt labdarúgásban is bizonyíthatják rátermettségüket. Célunk a Vízművek és az MFS fiataljainak beépítése az egyébként is jó BLSZ I-es csapatba. Szeretnénk a fiatal, motivált, tehetséges játékosoknak lehetőség adni, hogy a Fővárosi Vízművek felnőtt csapatában bizonyítsanak. Az elmúlt években Köböl Krisztián és Tóth Ádám is ettől a csapattól jutott el az NB II-ig. Ezek a szegmensek és ezek a közös gondolatok is ösztökéltek arra, hogy egy stábban Szlezák Zoltánnal és Lengyel Patrikkal és egy kiváló csapat szellemmel tudjunk egy eredményes Vízműveket a pályára küldeni a tavaszi szezon folyamán.

Szabó Zsolt így kommentálta az új szakvezető érkezését:

Nagy megtiszteltetés a Fővárosi Vízműveknek, hogy Véber György után egy újabb neves szakvezetőt – Mészöly Géza személyében – tudunk a csapat élére kinevezni, aki eddigi eredményei alapján garancia arra, hogy a szakmai fejlődés továbbra is folytatódni fog.

A Vízművek az őszi idény végén a 9. helyen áll a BLSZ I-ben, utolsó három meccsén pedig veretlen maradt.

Újra pörög az átigazolási rovatunk, ahol minden tény, hír, pletyka megtalálható a hazai piacról!

Bognár 25 fő alá csökkentené a Paks keretét, egyelőre nem lesz mindkét Bobálból légiós – hazai átigazolási hírek