Az M4 Sport a tavalyi évhez hasonlóan idén is megszavaztatta a honlap olvasóival az év legszebb gólját. Az idei évben a Ferencváros labdarúgója, Joseph Paintsil a Videotonnak (3-1) lőtt gólját választották meg a legszebbnek. A 19 éves ghánai középpályás nem tudott ott lenni a Magyar Sportújságírók Szövetsége által szervezett M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán, helyette a klub vezérigazgatója, Orosz Pál vette át az elismerést.

Joseph még a téli pihenőjét tölti. Olyan srácról beszélünk, aki Ghánából érkezett hozzánk. Jelenleg 19 éves és remélem sok örömet fog okozni nekünk. Köszönöm szépem mindenkinek, aki szavazott rá.

– mondta Orosz Pál.

Az MSÚSZ szavazása alapján a Chicago Fire támadója, Nikolics Nemanja lett 2017-ben az Év férfi labdarúgója. A második helyen Gulácsi Péter, a harmadikon Davide Lanzafame végzett.

Köszönöm szépen, hogy itt lehetek. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ilyen sok példakép, és sok bajnok mellett ünnepelhetek. Ez a díj a családomé, társaimé, barátaimé, menedzseremé és nem utolsó sorban a magyar fociszurkolóké, akik nap mint nap mellettem vannak. Tavaly ismeretlenbe vágtam bele, és örülök annak, hogy Amerikában is megálltam a helyem. Idén sem lesz más, a cél idén a gólkirályi cím és eredményes játék a válogatottban. Köszönöm.

– mondta örömében Nikolics.

A Magyar Labdarúgó-szövetség életműdíját a Vasas legendája és a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, Mészöly Kálmán kapta. Az elismerést az MLSZ alelnöke, Berzi Sándor adta át. Mészöly hatalmas vastaps kíséretében vett át a díjat, és sírva mondott köszönetet a Nemzeti Színház színpadján.

Sokszor játszottam sok ember előtt, nagy stadionokban, de ilyen fogadtatásban, ilyen tapsviharban még az utolsó mérkőzésemen sem volt részem.

– mondta könnyeivel küszködve Mészöly, majd hozzátette, meg szeretné élni, hogy a magyar válogatott kijusson a világbajnokságra.