A csakfoci.hu délelőtt számolt be arról, hogy információink szerint a dunaszerdahelyi DAC-nál határozatlan ideig törölték az összes edzést, és erről értesítették is a játékosokat, és a keret minden labdarúgóját arra kérték a vezetők, hogy maradjanak otthon. A négy magyar játékost – Németh Krisztián, Schäfer András, Vida Máté és Kalmár Zsolt is a dunaszerdahelyieket erősíti – is foglalkoztató klub kora délután megerősítette értesülésünket, és bejelentette, hogy a futballisták egyénileg készülnek a későbbi megmérettetésekre.

A DAC még hétfőn állította le az akadémia összes korosztályának az edzésfolyamatát és 2020. március 13-tól ugyanez a döntés az élvonalbeli felnőttcsapatra is érvényes.

Mindenki számára egy ismeretlen és új a helyzet, amit a koronavírus megjelenése okozott nem csak a világban, de közvetlen környezetünkben is. A DAC 1904 minden munkatársa maximálisan figyelembe veszi és betartja a kormány legfrissebb rendelkezéseit és az egészségügyi irányelveket, ugyanakkor felelősséggel, odafigyeléssel és megértéssel kezeli a kialakult helyzetet. A helyzetre való tekintettel a klub vezetősége úgy döntött, hogy felelős vállalatként, a megelőzés a kockázatok minimalizálása érdekében minden munkatársat otthoni munkavégzésre utasítja.

Az A-csapat játékosai közül a szlovákiai játékosok otthonukba utaznak, a magyar játékosok helyzete kérdéses a határzárak miatt (a szlovák kormány pénteken a határátlépés kapcsán is komoly korlátozásokat vezetett be – a szerk.), a többi külföldi játékosnak pedig teljes körű ellátást biztosítunk jelenlegi szálláshelyükön

– nyilatkozta a dac1904.sk oldalán Jan Van Daele sportigazgató.

A magyar játékosok közül Kalmár Zsolt és Vida Máté Győrben él, és onnan járt eddig edzésre, így őket nem érintik a hazatérés esetleges nehézségei.

A szlovákiai Ligás Klubok Uniójának (LKU) Elnöksége tegnap döntött arról, hogy abban az esetben, ha a sportesemények rendezésének kéthetes tiltása érvényben marad, akkor a Fortuna Liga 2020. április 4-én, a válogatott szünet után folytatódna. Ekkor a DAC a Nagymihályt fogadná hazai pályán.