Hétfőn vált hivatalossá, hogy nem rendezik meg a szlovák élvonalbeli bajnokság következő két fordulóját, miután Szlovákia központi krízisbizottsága kiadta a mindennemű sport-, kulturális és közösségi események országos betiltására vonatkozó előzetes határozatát az elkövetkező két hétre, ami az országban egyre növekvő számban megjelenő koronavírusos megbetegedésekre adott reakció. Pénteken a szlovák kormány újabb, még komolyabb intézkedéseket rendelt el, lezárta a reptereket és a határátlépés kapcsán is komoly korlátozásokat vezetett be.

Ez a DAC-nál érinthette volna a Győrben élő, és onnan edzésre járó Kalmár Zsoltot és Vida Mátét, akik számára kérdéses volt, hogyan jutnak el a pénteki edzésre. Nos, a probléma ma megoldódott, ugyanis

információink szerint a dunaszerdahelyieknél beláthatatlan ideig törölték az összes edzést, és erről értesítették is a játékosokat, és a keret minden labdarúgóját arra kérték a vezetők, hogy maradjanak otthon.

Mint ismert, a DAC keretében több magyar felnőtt- vagy utánpótlás-válogatott játékos is megtalálható: Németh Krisztián, Schäfer András, Vida Máté és Kalmár Zsolt is a dunaszerdahelyieket erősíti, ennek pedig azért lehet jelentősége, mert jelen állás szerint zártkapus lesz, de megtarthatják a rendkívül fontos bolgár-magyar Eb-pótselejtezőt, és mivel az említett játékosok közül többen is esélyesek a kerettagságra, így nem mindegy, hogyan készülnek fel a meccsre.