A Magyar Labdarúgó Szövetség keddi közgyűlésén a küldöttek egyhangú döntéssel választották meg Csányi Sándort az MLSZ elnökévé.

A választást követően Aleksander Čeferin, az UEFA elnöke és Gianni Infantino, a FIFA elnöke levélben gratulált Csányi Sándornak, aki mindkét nemzetközi szervezet alelnöki posztját is betölti – írja az mlsz.hu.

Čeferin gratuláló levelében kiemeli: az elmúlt tíz évben Csányi Sándor vezetésével jelentős eredményeket ért el a magyar szövetség, az ország labdarúgása infrastrukturális szinten és eredményességben is nagyot lépett előre.

Az UEFA elnöke emellett köszönetet mondott Csányi Sándornak az UEFA vezetésében betöltött kiemelkedően fontos szerepéért, valamint az európai labdarúgás fejlesztésében nyújtott segítségéért.

“Szeretném szívből megköszönni értékes munkáját az UEFA vezetésében is. Az UEFA végrehajtó bizottságában, a professzionális futballstratégiát kidolgozó tanácsban, valamint a pénzügyi bizottságban betöltött szerepe kiemelkedő fontosságú, ezen kívül köszönetemet fejezem ki az UEFA kulcsfontosságú bizottsága, a nemzeti csapatok versenysorozatait felügyelő testület élén végzett rendkívüli munkájáért is” – fogalmazott az UEFA elnöke.

Aleksander Čeferinhez hasonlóan Gianni Infantino sok sikert kívánt az MLSZ-nek a következő időszakra, valamint jó munkát a szövetség vezetésének, Berzi Sándor alelnöknek, valamint a 2015 óta változatlan összetételben dolgozó, és a közgyűlésen újraválasztott elnökség tagjainak is.

Csányi olyat tehet, amire még egy MLSZ-elnök sem volt képes az elmúlt 119 évben