Mint ismeretes, a magyar válogatott korábbi állandó szereplője, az Eb-résztvevő Lang Ádám a lettek és a portugálok elleni vb-selejtezőkre nem kapott meghívót Bernd Storck szövetségi kapitánytól.

Ennek hátteréről is beszélt a francia Dijon védője a Digi Sport “Reggeli Start” c. műsorában, arra a felvetésre is választ adva, hogy bűnbak lett-e szerinte az Andorra elleni vereséget követően.

Bennem is megfordult ez a gondolat, mert ugye az Eb-keretből mindenkit behívott erre a két mérkőzésre a kapitány, kivéve engem. Ő a szövetségi kapitány, az ő döntése, és nála akkor is megkaptam a lehetőséget, amikor nem voltam játékban, például Oroszország vagy Andorra ellen is, amikor nem kaptam a klubomban annyi lehetőséget. De most úgy döntött, hogy nem vagyok játékban és tényleg nem hív meg.

Ez ilyen, a futball gyorsan változik. Nincs bennem harag, pontosan tudom, miért történt ez, valahol egy logikus döntés volt. De – és ez nem csak duma – ez még jobban arra ösztökél, hogy sokkal többet dolgozzak és hogy felfelé lépdeljek a lépcsőn. Beszéltünk a kapitánnyal, elmondta, hogy mi a véleménye, megbeszéltük a dolgokat és tiszta a kép.

“Kételkedem abban, hogy játszani fogok”

Storck tehát amiatt nem számított Langra, mert a bekk francia klubjában nem játszik eleget. Emiatt is próbált klubot váltani a nyáron a játékos, de a Beitar Jeruzsálembe tervezett klubváltása végül meghiúsult.

Láttam, ami történik, az edzéseket, hogy hogy hogyan gyakoroltunk, és nagyjából láttam, hogy mennyire számít rám az edzőm, hogy hová sorol be. A rangsorban hátra kerültem. Február óta nincs igazán meccs a lábamban és annak reményében dobtam én be az ötletet, hogy találjunk egy olyan megoldást, amely mindkettőnk számára előnyös lehet. Így jött ez a kis kaland után nézés…

Lang szerint a jövő sem kecsegtet egyelőre sok jóval Franciaországban.

Kételkedem abban, hogy játszani fogok. Volt egy gyors kényszerigazolás, mert az átigazolási időszak végére tényleg ketten maradtunk egészséges belső védők. Gyorsan igazoltak egy játékost, akinek jók a referenciái, vannak jó mérkőzések a lábában, és úgy érzem, a gyakorlások alapján őt helyezte előtérbe az edző. Benne van a pakliban a hétvégén, hogy nem játszom megint, hiába nyertünk, és az volt a csapat első győzelme, úgy néz ki, hogy ez nem nagyon számít. A miértet nem tudom és nem is értem.