A magyar labdarúgó-válogatott Szerbiát látta vendégül a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen.

I. félidő

Az első nagyobb lehetőség a magyarok nevéhez fűződött. Szoboszlai beadását követően Szalai fejelt kapura, a válogatott csapatkapitánya megtornáztatta Milinkovic-Savic kapust, aki a jobb sarokból szedte ki a bólintást. Igaz, Szalai fejese lesről született, így a találat érvénytelen lett volna.

Néhány perccel később viszonozták a szerbek az érvénytelen gólt. Kostic kíméletlenül vágta be a labdát a hosszú felsőbe, azonban az akció során Botkával szemben szabálytalanság történt, ezért nem adták meg a találatot.

A 34. percben egy szögletet követően szerezte meg a vezetést Szerbia. A sarokrúgást követően Mitrovic lőtt kapura, a lövést Gulácsi még bravúrral hárította, ám ezután Nagy Zsolt szerencsétlenül ért labdába és a labda a magyar kapuba pattant, 0-1. A találatot követően néhány percig vizsgálódtak a VAR-szobában, ám úgy ítélték meg, hogy az akció során nem ért Mitrovic kezéhez a labda. Emellett az is kérdéses volt, áthaladt-e a gólvonalon a labda.

A félidő lefújása előtt Szalai Ádám jobbal lőtt kapura tíz méterről, Nego vetődött a labda irányába, de nem érte el a labdát, amely így a kapu mellé szállt. Az első játékrész több helyzetet nem hozott, 1-0-s szerb előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

Az 53. percben Nagy Ádám ballal passzolt a középen érkező Sallai elé, aki jobbal 18 méterről jócskán a kapu mellé lőtt.

A 69. percben a jobb oldalon vezettek lendületes támadást a szerbek, aztán tettek középre egy labdát. Ismét hatalmas kavarodás volt a magyar kapu előtt és ekkor úgy tűnt, hogy a menteni igyekvő Botka kezére pattant a labda. Pár percnyi VAR-vizsgálat után azonban a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A 76. percben Mitrovic lépett ki ziccerben és egy az egyben vitte a labdát Gulácsira, de a Lipcse kapusa lábbal, nagy bravúrral hárította a bal alsóba tartó lövést.

Néhány perccel később türelmesen passzolgatott a magyar válogatott a szerbek térfelén, majd Szoboszlai emelte a labdát Sallai elé, aki ballal nem sokkal a jobb kapufa mellé lőtt.

A 85. percben villámgyors kontrát vezettek a szerbek. A támadás végén Radonjic cselezett befelé, majd ballal a kapu mellé tekerte a labdát.

Az utolsó percben Schäfer szólózott egy hatalmasat a félpályán keresztül, majd Ádám Martinnal kényszerítőzött a tizenhatoson belül. Ezt követően Schäfer ballal a rövid kapufára lőtt, a kipattanó Szoboszlai elé pattant, aki 10-11 méterről nem tudott az üres kapuba találni. Ennél több helyzet már nem alakult ki, 2022 első válogatott mérkőzését 1-0-ra elveszítette a magyar válogatott.

Magyarország – Szerbia 0-1 (Nagy Zs. – öngól, 34.)

Magyarország: Gulácsi – Botka (Kecskés, 80.), Lang, Fiola – Nego (Bolla, 59.), Nagy Á. (Gazdag, 59.), Schäfer, Nagy Zs. (Styles, 70.) – Szoboszlai, Sallai (Vécsei, 80.) – Szalai Á. (Ádám, 70.)

(cserék: Dibusz, Szappanos, Bolla, Kecskés, Spandler, Styles, Baráth, Vécsei, Gazdag, Varga, Schön, Ádám)

Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Veljkovic (Racic, 78.), Nastasic (Terzic, 65.), Pavlovic – Lukic (Radonjic, a szünetben), Gudelj – Zivkovic (Jovic, a szünetben), Tadic, S. Milinkovic-Savic, Kostic (Ristic, a szünetben) – Mitrovic

(cserék: Marko, Grujic, Jovic, Milenkovic, Mitrovic, Mladenovic, Racic, Radonjic, Terzic)