A magyar válogatott csütörtök este súlyos, 3-0-s vereséget szenvedett a vb-ezüstérmes Horvátország ellen Eb-selejtezőn a spliti Poljud Stadionban. A lefújás után Vida Máté csalódottan nyilatkozott az M4 Sportnak.

Annyira nem foglalkoztat, hogy visszatértem és kezdőként végigjátszottam a mérkőzést – kezdte Vida Máté az M4 Sportnak. – Sajnálom ezt a meccset, mert több volt benne. Úgy készültünk, hogy meglepetést szeretnénk okozni.

Sajnos a meccs elején megpecsételtük magunkat, és igazából magunkat vertük meg. Három egyéni hibából kaptunk gólt.

Sajnos van ilyen a futballban. Csapatként fogunk összetartani továbbra is és vasárnapra nehéz lesz felkészülni. Ez a dolgunk, ezért vagyunk profi futballisták, úgyhogy mindenképpen együtt lesz a csapat és ki fogjuk javítani ezt a csorbát.

A 23 éves középpályás riporteri kérdésre elmondta a véleményét a három kapott gólról.

Nehéz ezt így hirtelen megmondani. Nyilván a horvátokról beszélünk. Egy-két fokozattal gyorsabban odaérnek mindenhova, lehet, hogy ez volt az oka. Nem tudom, hogy mentális problémák előzték volna meg a kapott gólokat.

A mérkőzés elején még nem voltunk ott fejben teljesen. Ezeket át fogjuk beszélni biztosan.

Nehéz most pozitívan beszélni a mérkőzésről, mert vereséget szenvedtünk egy fontos meccsen a világ egyik legjobb csapata ellen, de ez igazából nem foglalkoztat minket.

Végül a vasárnapi azeriek elleni meccsre is kitért.

Holnap regeneráció lesz, és szombaton a taktikai értekezleten hosszasan át fogunk beszélni dolgokat. Tényleg nem lehet olyan, hogy három gólt ajándékozunk az ellenfélnek. Tényleg, egy sem volt kidolgozott akció. Abszolút tényleg magunkat vertük meg ma. Még egyszer mondom, egy csapat vagyunk, együtt kell kijavítanunk a hibákat.

Válogatott: Egy félidő alatt kivégeztük magunkat Horvátországban – videó