A Sky Sports vasárnap délutáni beszámolója szerint az Arsenal idén nyáron 50 millió fontért szerződtetett védője, Ben White pozitív koronavírustesztet produkált a Chelsea elleni rangadó előtt, így nem került be a meccskeretbe.

A 23 éves védő tagja volt az angol válogatottnak, amely a döntőig menetelt a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, s most könnyen elképzelhető, hogy kihagyja a szeptemberi vb-selejtezőket. Az angolok előbb szeptember 2-án, csütörtökön a Marco Rossi irányította magyar válogatott ellen játszanak a Puskás Arénában, három nappal később Andorrát fogadják, majd 8-án a lengyelek vendégeként játszanak Gareth Southgate tanítványai.

Az már korábban eldőlt, hogy nem léphet pályára a magyarok ellen Marcus Rashford, mivel a Manchester United támadója úgy döntött, kés alá fekszik a vállsérülése miatt. Felépülése várhatóan 12 hetet vesz igénybe, így leghamarabb csak októberben lesz bevethető állapotban.

A 2022-es, katari világbajnokság selejtezősorozatában Anglia három kör után hét pontot szerezve az első helyen áll, a magyar válogatott pedig a második az I-csoportban.