A szlovák sajtó pokoli katlanként emlegeti a Groupama Arénát, szinte mindegyik lap megjegyzi, hogy a magyar szurkolók sportszerűtlenül kifütyülték a himnuszukat és a szlovákok megérdemelt győzelmet arattak. A sport.sk azonban emlékeztetett arra, hogy Nagyszombatban ugyanez történt, akkor a szlovákok fütyülték ki a magyar himnuszt. Martin Dúbravka, a szlovák válogatott kapusa a következőket mondta a lapnak a mérkőzésről.

– Nagyon jól reagáltunk a pénteki pofonra, kiegyenlített meccset játszottunk, bármelyik fél eldönthette volna, nagyon örülök, hogy mi nyertünk. Ésszel játszottunk, kulcsfontosságú volt, hogy a végén tudtuk tartani a labdát.

A kapus beszélt a kapott gólról is.

– Nagyon jól eltalálta a magyar játékos. A meccs mindkét szurkolótábornak tetszhetett, hiszen szép gólok estek. A magyarok találata egészen szép volt. Lehetne több ilyen gól a meccseken, persze nem a mi kapunkban.

Dúbravka szerint az atmoszférával nem volt baj.

– El kell ismerni, hogy remek hangulat volt. Meg kell azonban említenem, hogy az egész mérkőzés során különböző tárgyak repültek felém: érmék, flakonok, mogyoró.

Ha mindent összeszedtem volna, egy vacsorát tudtam volna venni.

Csalódás számomra, hogy kifütyülték a himnuszunkat. Tudom, hogy a futball az emóciókról szól, de ilyet nem illik csinálni.

Dávid Hancko, a profutbal.sk-nak arról beszélt többek között, hogy a magyarok sokat fetrengtek.

– Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám nagyon szereti a földet, sokat estek.

Az tudtuk, hogy a magyaroknak veszélyesek a pontrúgásaik, Dzsudzsák remekül ad be és jó fejelő játékosaik vannak. Mi azonban jól védekeztünk és a támadásaik is veszélyesek voltak. A végén rutinosan játszottunk, így nem sikerült egyenlíteniük.

Milan Škriniar is szóba hozta a himnuszt.

– A srácokkal egymásra néztünk, hogy szól-e a himnusz vagy sem, mivel semmit nem hallottunk belőle. A győzelmünk nem csak a horvátok elleni vereségre volt jó válasz, hanem a magyar szurkolók viselkedésére is.

Az Inter védője nem értette, hogy a felvidéki magyarok a szlovák szektorban miért a magyar válogatottnak szurkoltak.

– Ezek szlovák emberek, akik a magyaroknak szurkoltak, ami szomorú. Mi azonban hálásak vagyunk azoknak, akik eljöttek a horvátok elleni vereség ellenére és végig szurkoltak nekünk.

A Pravda megszavaztatta az olvasóit, hogy mit gondolnak a magyar szurkolók viselkedéséről.

– 66%: Durva megnyilvánulás, meg kell büntetni
– 17%: Kvittek vagyunk, Nagyszombatban a magyar himnuszt fütyülték ki
– 14%: Nem volt szép gesztus, de nem kell szankcionálni
– 3%: Csak az érdekel, ami a pályán történik

Videó: Dzsudzsák befogta Marco Rossi száját – parázs jelenetek a magyar-szlovák végén