Nem rejtette véka alá véleményét a bolgárok korábbi klasszis támadója, a 73-szoros válogatott Naszko Szirakov, aki szerint a nemzeti csapat otthona, a Vaszil Levszki Stadion a bevehetetlen erődből egy megtizedelt, romokban heverő helyszínné vált.

A Bulgáriában legendaként tisztelt Szirakov szerint nem normális, sőt szégyen, hogy a jóval hátrébb rangsorolt Koszovó együttese győzelemmel távozik Szófiából – márpedig ez történt a tavaly júniusi Eb-selejtezőn –, ez és a Fehéroroszország elleni szerdai vereség nagyon rossz előjel a Magyarország elleni pótselejtező előtt.

– Ha mindent gyökeresen megváltoztatunk, akkor is legalább 6-8 évnek kell eltelnie ahhoz, hogy olyan válogatottunk legyen, ami miatt nem kell szégyenkeznünk. Koszovó nem focizhat le bennünket itthon, főleg nem a Vaszil Levszki Stadionban. A mi időnkben ez a stadion igazi erőddé vált, a világfutball tényezői voltunk. Bárki, aki idejött, legyen szó az aktuális világ- vagy Európa-bajnokról, már egy döntetlen esetén is hatalmas ünneplést csapott. 1992-ben a francia válogatott látogatott hozzánk olyan nevekkel, mint például Laurent Blanc vagy Jean-Pierre Papin és 2-0-ra “elgatyáztuk őket – idézi a sportlive.bg a korábbi négyszeres bolgár gólkirályt.