A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az este 20:45-kor kezdődő, San Marino elleni, hazai világbajnoki selejtező-mérkőzésre.

A Marco Rossi helyett kezdőcsapatot összeállító drukkerek közül mintegy 3 ezren döntöttek úgy, hogy besegítenek a kapitánynak és a válogatottnak, szinte pontosan 24 óra alatt jött össze ennyi voks. A szurkolók a már megszokottnak mondható, az Andorra, Albánia vagy Anglia elleni vb-selejtezőkön is alkalmazott 3-5-2-es felállást követve szavazhattak.

A választék ezúttal picit szűkösebb volt, hiszen féltucatnyi játékos (Gulácsi Péter, Willi Orbán, Kleinheisler László, Sallai Roland, Bolla Bendegúz, Sallói Dániel) hiányzik majd sérülés, vagy épp amiatt, hogy klubja inkább nem engedte el a nemzeti csapathoz.

Olvasóink voksai alapján a kapusposzton Dibusz Dénes (83%) kirobbanthatatlan az általuk összeállított kezdőcsapatban – nyilván Gulácsi hiányában -, míg a védelem tengelyében ezúttal Szalai Attilának (53%), Botka Endrének (29%) és Lang Ádámnak (23%) kellene szerepelnie szerintük.

A jobb szélen Nego Loic (60%) pozíciója igen stabilnak mondható a képzeletbeli kezdőben, a balszélen viszont Schön Szabolcs csak nagy csatában előzte meg a felcsúti Nagy Zsoltot (30%-24%). Az elsőszámú középső középpályásunk a szavazatok alapján (45%) Nagy Ádám, de Szoboszlai Dominik (34%) és Schäfer András (29%) is magabiztosan fér be ebbe a csapatrészbe. Érdekes azonban, hogy Schäfernél (39%) és Szoboszlainál (28%) jobbat a támadó középpályás posztjára sem találtak az olvasók.

A középcsatár posztján nem volt kérdés, a sérülése után visszatérő csapatkapitány, Szalai Ádám elsöprő többséggel (70%) ragadta meg a kezdőcsapatbeli helyet. Mellette azonban megint csak Schön (29% – kevéssel megelőzve Hahnt és Varga Kevint) élvezte leginkább a voksolók bizalmát, így a bal szélre a helyére Nagy Zsoltot tettük.

A válogatott kezdőcsapata San Marino ellen, a csakfoci.hu olvasóinak szavazatai alapján:

Dibusz – Botka, Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Schäfer, Szoboszlai, Nagy Zs. – Szalai Á., Schön

Az NB I-ből Dunaszerdahelyre igazoló edző: “4-5 kisvárdai játékos beférne a Fradiba is” – Tilos passzolni!