Amint arról beszámoltunk, a tavaly november közepén lejátszott Wales elleni Eb-selejtezőhöz képest tizenegy új játékost, köztük négy újoncot hívott be Marco Rossi a magyar válogatott keretébe a szeptember 3-án Törökország, majd három nappal később Oroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A szövetségi kapitánynak a sérülések és a formahanyatlások miatt nehéz dolga volt a kerethirdetésnél.

Az  NB II-ben szereplő DVSC hátvédje, Korhut Mihály is meghívót kapott Rossitól. A szakember most rákényszerült, hogy némileg változtasson a válogatási elvein, hiszen korábban kijelentette, “a másodosztályú bajnokság szintje nem vethető össze a nemzetközi labdarúgás színvonalával.”

Rossi honlapunk érdeklődésére elárulta, miért döntött mégis a másodvonalban szereplő védő beválogatása mellett.

Kinevezésem óta ugyanazon kritériumok, szabályok szerint választottam ki a keret aktuális tagjait. Nyilvánvalóan lehetnek kivételek, ha a körülmények ezt indokolják, Korhut Mihály meghívása pedig egy ezen kivételek közül, mivel egy olyan poszton játszik, amelyen jelenleg nem dúskálunk a jobbnál jobb játékosokban. Emellett másfél hónappal ezelőttig rendszeresen pályára lépett a görög bajnokságban, így azt gondolom, hogy segítségére tud lenni a válogatottnak – mondta a csakfoci.hu-nak Marco Rossi, aki a hétfői kerethirdetés során rávilágított arra, hogy a döntései során senki sem befolyásolja, a saját elképzelései mentén halad.

Korhut idén nyáron tért haza a görög élvonalbeli Arisztól a DVSC-hez, ahol eddig négy mérkőzésen lépett pályára, ebből egyszer csereként szállt be. A hajdúságiak színeiben háromszor nyerte meg a bajnokságot, és ugyanennyiszer ünnepelhetett Magyar Kupa-sikert is.

A válogatott kerettagjai – így Korhut is – augusztus 30-án, vasárnap este találkoznak, és ezúttal nem Telkiben, hanem a Margitszigeten lesz a csapat bázisa. A törökországi mérkőzésre szeptember 2-án délután utazik el a csapat, és másnap a helyi szövetség döntésének értelmében az ország közepén fekvő Sivas városában játssza a törökök elleni NL-meccset.

Rossi a kerethirdetésről: “A döntéseimet senki nem befolyásolja” – Dzsudzsákról, őszinteségről és vörös zónáról