Csányi Sándor, az MLSZ harmadszor is megválasztott elnöke a szövetség keddi közgyűlését kísérő online sajtótájékoztatóján azt mondta, jelen állás szerint a magyar válogatott október környékén játszhatja le a bolgárok elleni Eb-pótselejtezőjét.

Ezt erősítette meg később a Nemzetek Ligája playoff-ban, illetve a pótselejtezőn ugyancsak érdekelt Írország futballvezetése, illetve szövetsége is.

A Szlovákiával összesorsolt szigetország futballvezére, az ír szövetséget egyelőre átmenetileg vezető Gary Owens az UEFA keddi videókonferenciáját követően nyilatkozott bővebben a témáról.

Volt némi előremozdulás a pótselejtezőket illetően. Eredetileg úgy készültünk, hogy akár novemberig is elhúzódhatnak a mérkőzések kezdései, de jelenleg úgy tűnik, már októberben sor kerülhet az elődöntőkre (azaz többek között a Bulgária-Magyarország mérkőzésre – a szerk.). Nem akarják viszont az elődöntőket és a döntőket egy hónapban lejátszani, így a finálékra novemberben rendezhetik meg – fogalmazott Owens, hozzátéve, hogy szeptemberben pedig már a Nemzetek Ligája új kiírása is kezdetét veszi majd a kiírásnak megfelelően, azaz Marco Rossi csapata a bolgár meccs előtt már játszhat tétre menő találkozókat az ősszel. Méghozzá a menetrend szerint Törökországban, majd itthon, az oroszok ellen.