A mintegy 10 hónapos szünet után pályára lépő férfi A-válogatott helyezése nem változott a FIFA legfrissebb világranglistáján. A tavaly novemberi mérkőzéseket követően – ugyanúgy, ahogy most is – az 52. pozícióban várhatja a következő válogatott-mérkőzéseket. A tavaly év végéhez képest a legtöbbet pont legutóbbi ellenfelünk, Oroszország lépett előre.

A férfi A-válogatott két nála magasabban rangsorolt nemzeti csapat ellen lépett pályára szeptemberben a Nemzetek Ligájában. Törökország ellen 1-0-ra sikerült nyernie, míg a Puskás Arénában 3-2-re kikapott Oroszországtól, és annak ellenére, hogy a vendégek már 3-0-ra is vezettek, Marco Rossi együttese nem állt messze az egyenlítéstől sem. Ezen két eredménynek köszönhetően a válogatott megőrizte 52. helyét a világranglistán – írja az mlsz.hu.

Az orosz együttes ugyanakkor a szeptemberi mérkőzések legnagyobb nyertese, miután a szerbek és a mieink legyőzésének eredményeként 6 helyet lépett előre és jelenleg a 32. helyen áll holtversenyben másik Nemzetek Ligája-ellenfelünkkel, Törökországgal, őket pedig harmadik ellenfelünk, Szerbia előzi meg egy hellyel.

A magyar válogatott következő ellenfele, a bolgár csapat a 60. helyet foglalja el a ranglistán.

Az élen nem történt változás: továbbra is Belgium, Franciaország és Brazília alkotja az első hármat, a negyedik helyen Anglia, az ötödiken pedig immáron a portugál válogatott áll.