Múlt héten hétfőn Marco Rossi keretet hirdetett a horvátok és az azeriek elleni Eb-selejtezőkre, melyben a MOL Fehérvár FC-től a ZTE-ben kölcsönben szereplő Tamás Krisztián is helyet kapott, aki a szezonban mutatott teljesítményével érdemelte ki az olasz szakember bizalmát.

A 24 éves balhátvéd öröme nem lehet felhőtlen, hiszen sérüléssel bajlódik, és vasárnap orvosi vizsgálatokon vett részt, amely után eldőlt, nem csatlakozhat a Horvátország, illetve Azerbajdzsán ellen készülő nemzeti csapat keretéhez.

– Konkrétan még én sem tudom, milyen sérülésem van, majd az MRI vizsgálat képe adhat újabb információkat – kezdte Tamás Krisztián a ztefc.hu-nak, aki sérülése miatt már Kisvárdán sem léphetett pályára. – Egyelőre annyit tudok, hogy pihennem kell, még kérdéses, hogy mikor térhetek vissza, de nagyon remélem, hogy minél hamarabb. Sajnálom, hogy így alakult, és pont a válogatottba meghívásomkor sérültem meg, bár a sérülés soha nem jön jókor. Bízom benne, hogy nem kell hosszabb időt kihagynom, a visszatérésem után is azért küzdök majd, hogy segítsem a csapatot, és kiérdemeljem az újabb válogatott meghívót.

Marco Rossi szövetségi kapitány dolgát több sérülés is nehezíti: Szoboszlai Dominik, Pátkai Máté például nem is csatlakozhatott az eredetileg meghívott játékosok közül a kerethez, valamint Bese Barnabás sem teljesen egészséges – ezért Ferenczi Jánost és Botka Endrét is meghívta a keretbe.

Horvát-magyar: Sigér szerint fel kell kötni a gatyát, Feczesinben van egy kis drukk