Az UEFA fellebbviteli bizottsága pénteki ülésén érvényben hagyta a szeptemberi elsőfokú döntést, amelynek értelmében a szurkolók rasszista viselkedése miatt a magyar válogatott zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani az Azerbajdzsán elleni október 13-i Eb-selejtezőt – jelezte az mlsz.hu.

A szövetség oldala hozzáteszi, mintegy 20 millió forintos büntetést is ki kell fizetnie az MLSZ-nek a különböző vétségek miatt.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a szeptember 8-i Magyarország-Szlovákia mérkőzésen az UEFA ellenőreinek jelentései, illetve felvételei szerint a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A szlovákok megúszták: Az UEFA elengedte a zártkapus büntetésüket – rasszizmus helyett csak provokáltak

Az mlsz.hu hozzáteszi, a szövetség élni fog az UEFA által biztosított jogával, és 14 éven aluli gyermekekkel fogja megtölteni a Groupama Arénát jövő vasárnap, a bérlettulajdonosok számára pedig visszatérítik a következő hazai mérkőzés árát.

A honlap ugyanakkor fokozottan kéri a Horvátország elleni idegenbeli összecsapásra ellátogatókat, hogy tartózkodjanak a rasszista megnyilvánulásoktól, hiszen néhány száz ember tízezrektől veheti el a szurkolás lehetőségét.