Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a magyar válogatott zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani az Azerbajdzsán elleni hazai Eb-selejtezőjét, ezzel bünteti az UEFA az általuk a magyar-szlovák meccsen hazai részről felfedezni vélt gyűlölködő megnyilvánulásokat.

Nem sokkal később úgy tűnt, a szlovákok sem ússzák meg hasonló büntetés nélkül a történteket: az UEFA múlt pénteken északi szomszédunk válogatottját, illetve szövetségét is egy zárt kapus meccsre büntetette “a magyarságot gyalázó”, idegengyűlölő bekiabálások miatt. Emellett további 20 ezer eurós bírságot is kaptak, ám azonnal jelezte a helyi szövetség, hogy fellebbez az UEFA határozata ellen.

És Szlovákia sikerrel is járt: az európai szövetség csütörtökön jelentette be HIVATALOS HONLAPJÁN, hogy enyhítette a kiszabott büntetést, már csak “politikai provokáció” a vád a szlovák drukkerek ellen, nem rasszizmus. A zártkapus tételt el is törölték a szankciók közül, és végül összesen 15 ezer eurót kell csak befizetniük a szlovákoknak a kasszába.

Ez pedig azt jelenti, hogy az Eb-selejtező csoportban jelenleg a magyar válogatott a második helyért küzdő szlovákok mégis sajét szurkolóik előtt játszhatják le a sorsdöntőnek tűnő, Wales elleni mérkőzésüket Nagyszombatban, október 10-én.

Osztályt váltott Magyarország a Nemzetek Ligájában: Románia és Szlovákia is ellenfél lehet