Több fontos témát is összeszedett a PA News Agency az Észak-Írország–Magyarország felkészülési mérkőzéssel kapcsolatban.

A portál megemlíti, hogy bár a hazai együttes önbizalmat meríthetett a Luxemburg elleni idegenbeli győzelemből és a három lőtt gólból, ám Ian Baraclough szövetségi kapitány gyorsan elismerte, hogy a pénteki teljesítmény “vegyes volt”. Ugyan Észak-Írország erősen kezdett és határozottan fejezte be a mérkőzést, ám a kettő között engedték, hogy Luxemburg domináljon, és a második félidő elején a házigazdák tűntek esélyesebbnek.

– Magyarország jelentős előrelépést jelent az ellenfelek sorában és az északíreknek sokkal jobban kell tartaniuk a labdát, hogy fel tudják venni a versenyt a magyarokkal – idézi a yahoo.com a PANA előzetesét.

Megjegyzik, hogy Baraclough kedden egy erős csapatot szeretne felállítani, de több változás is várható a péntek estihez képest: Steven Davis, Bailey Peacock-Farrell, Dan Ballard, Ali McCann és Paddy McNair is bekerülhet a kezdőbe. A portál emlékeztet, hogy Észak-Írország jól emlékszik a magyarok elleni legutóbbi két találkozóra, hiszen a 2016-os Eb-re való sikeres kijutásuk egy 2-1-es budapesti győzelemmel kezdődött, míg a belfasti visszavágón 1-1-es döntetlent harcoltak ki annak ellenére, hogy Chris Bairdöt kiállították.

Kyle Lafferty akkor mindkét mérkőzésen betalált, ám “Magyarországnak kedden nem kell aggódnia Észak-Írország történelmének második legtöbb gólt szerző csatára miatt”, a 34 éves játékos ezúttal sem szerepel Baraclough keretében, de a szövetségi kapitány újságírói kérdésre hétfőn elmondta, hogy a Kilmarnock támadója továbbra is a radarján van.

– Visszatért Skóciába, és a hétvégén szerzett is két gólt. Tudja, hogy az ajtó mindig nyitva áll előtte is, senkit sem utasíthatok el. Ha valaki jó formában van, akkor van esélye, hogy meghívót kap – nyilatkozta az északír kapitány.

Válogatott: Merészet húznának a szélen a szurkolók, Ádám nagyot harcolt Sallaival – így kezdenénk az északírek ellen