A legnagyobb horvát sportlap, a Sportske Jutarnj hosszabb összeállítást közölt a vb-ezüstérmes várható taktikájáról és felállásáról, illetve csütörtöki ellenfeléről, Magyarországról, a két csapat Eb-selejtezőjét megelőzően.

A lap szerint az egyértelmű, hogy a horvátoknak egészen másfajta ellenféllel és felfogással kell majd szembenéznie, mint utolsó csoportrangadóján, Szlovákia ellen, amelyet 4-0-ra nyert meg Nagyszombatban.

“Zlatko Dalic várhatóan ugyanúgy küldi pályára csapatát, mint Szlovákia ellen, támadólag, játszva a futballt, reményei szerint egy újabb magabiztos győzelemmel. Minden bizonnyal ugyanazokkal az utasításokkal küldi majd ki csapatát, van egy játékmodell, amelyhez mindig ragaszkodik a kapitány. De a magyar válogatott jóval agresszívabb lesz, nem feltétlenül akar majd úgy támadni, mint a szlovákok, akik megfizettek túlságosan nyílt futballjukért. Az egyértelmű, hogy a szlovák csapat erősebb a magyarnál, ahogy az kiderült már három nappal a nagyszombati találkozót követően is” – fogalmaz a portál.

Amely ugyanakkor hozzáteszi, hogy a hasonló játékfelfogás nem jár majd ugyanazzal a kezdőcsapattal. A lap biztos benne, hogy például a Bayer Leverkusen védője, Tin Jedvaj bekerül majd a kezdőtizenegybe, méghozzá a Szlovákia ellen kezdő Karlo Bartolec kárára, aki kevés lehetőséget kap klubjában, a dán FC Köbenhavn együttesében.

Nagy kérdés még, mi lesz a visszatérő Ivan Rakitic sorsa, bár a lap hajlik afelé, hogy a Barcelona csillaga is kezdőként fut majd ki a pályára Splitben. Így viszont a szlovákok ellen remek teljesítményt nyújtó Nikola Vlasic (CSSZKA Moszkva) kerülhet a kispadra. A harmadik kérdőjel a támadósorban, Ante Rebic szerepeltetése mellett található. A Milan nyáron igazolt csatára egyelőre nem tudta magát beverekedni a klubjába, öt meccsen összesen 63 percet játszott. Itt a wolfsburgi Josip Brekalo, vagy esetleg a már említett Vlasic jöhet még szóba B-megoldásként, bár a lap szerint így is valószínűbb, hogy Dalic bizalmat szavaz majd ellenünk a jóval tapasztaltabb Rebicnek.

A többi csapatrészben és poszton viszont a horvát kapitány várhatóan ragaszkodik majd jól bevált embereihez.

A várható horvát kezdőcsapat a Sportske Jutarnj szerint:

Válogatott: Rossi a Fradiból is hívott be játékost a sérülések miatt