A szerb válogatott március 24-én, csütörtökön Budapesten Magyarország, majd öt nappal később pedig Koppenhágában Dánia ellen lép pályára, az idei első két felkészülési mérkőzésén a katari világbajnokság előtt.

Szalai Ádám bázeli klubtársa, a balhátvéd Strahinja Pavlović szerint nem vehetik félvállról már a barátságos találkozókat sem.

Jó, hogy elértük a nagy célunkat,

de még akkor is a lehető legkomolyabban kell vennünk a Magyarország és Dánia elleni mérkőzéseket, ha csak két barátságos találkozóról van szó,

mert bizonyos értelemben már most megkezdődik a felkészülés a világbajnokságra és a Nemzetek Ligájára. Nemrég már játszottunk Magyarország ellen a Nemzetek Ligájában, tudjuk, hogy ez egy jó csapat, a dánokról nem is beszélve. Nagyszerű selejtezősorozatot játszottak, úghogy biztosan lesz két nagyszerű mérkőzés vár ránk – mondta Pavlović a szerb szövetség honlapjának.

A vb-re már kijutott – a csoportjában a portugálokat megelőző – szerb nemzeti csapat, illetve a Valencia 24 éves védekező középpályása, Uroš Račić is a felkészülési mérkőzések fontosságát hangsúlyozta.

Örülök, hogy ismét összegyűltünk és hogy két olyan mérkőzést fogunk játszani, amelyek sokat jelenthetnek a folytatásra nézve. Jó, hogy két ilyen jó csapattal játszunk. Nem csak a vb, a Nemzetek Ligája is ránk vár, a világbajnokság előtt sok feladatunk kell, hogy legyen – nyilatkozta Racic.

A csütörtöki mérkőzés 19:30-kor kezdődik majd a Puskás Arénában.

Magyar válogatott: Nem játszik ellenünk a szerbek legnagyobb sztárja